preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Eugen Kumičić" Rijeka

Login
VIRTUALNE UČIONICE

   

   

   

    

  

   

   

   

   

Službena e-mail adresa škole:

ek@os-ekumicic-ri.skole.hr

Nagrade i priznanja

Godišnja nagrada Luka Ritz 

Županijsko priznanje za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu

Priznanje Krunoslav Sukić 

Pohvala za doprinos razvoju volonterstva

Pohvala za Naj-akciju 2019 U okovima geta

AmbasadoRI odgoja i obrazovanja

Nagrada Školski volonterski klub 2020.

Povelja za Naj akciju 2020.

 

e-Twinning

e-Škole

ŠKOLA ZA ŽIVOT

MATEMATIČKA LIGA

MATEMATIČKA LIGA

Pano u holu

Katalog knjižnice

e-Dnevnik

HRVATSKA VOLONTIRA

 

Dan sigurnijeg interneta

Korisni linkovi:

https://www.csi.hr/

Centar za sigurniji internet

http://www.petzanet.hr/ 

Virtualna učionica vezana

za sigurnost na internetu

https:

//www.sigurnostnainternetu.hr/ 

Savjeti i preporuke za

neometano korištenje

internetskih usluga i zaštitu osobnih podataka. 

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi

Komarci - edukativni film

Grad Rijeka

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2013.

Ukupno: 410319
Ovaj mjesec: 3379
Ovaj tjedan: 831
Danas: 1
Logo i moto škole

Ako hoćeš u životu važan biti,

u Kumičiću znanjem se okiti!

E-UČENJE

S nama i za nas

dom mladoh

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

Portal za škole

Hrvatski obrazovni portal

Prijava na stručne skupove

eMatica

Agencija za mobilnost i programe EU

eLektire

Pravobranitelj za djecu

 

Mail servisi

Upisi u srednju školu za 2021./2022. god.
Obavijest o liječničkim potvrdama za upis u srednju školu
Mirjana Troskot / datum: 1. 7. 2021. 11:08

Dragi učenici, upisnici u srednju školu,

u nastavku možete vidjeti termine kada možete doći po zdravstvenu potvrdu za upis u srednju školu.

Potvrde se dobivaju u školskoj ambulanti na Zametu (Zametska 63a) u terminima koji su navedeni u tablici.

Ukoliko niste u mogućnosti doći u ambulantu možete nas kontaktirati mailom (tatjana.culina@zzjzpgz.hr) te navesti:

  • ime i prezime
  • osnovnu školu
  • smjer škole koji želite upisati

Ukoliko ste odradili sistematski pregled i sve vezano za njega tijekom osmog razreda poslat ćemo vam skeniranu zdravstvenu potvrdu na vašu mail adresu.

 

Prije dolaska provjerite traži li vaša buduća škola našu potvrdu ili potvrdu medicine rada, a neke škole uopće ne traže zdravstvene potvrde.

 

Ukoliko imate neka pitanja možete nas u kontaktirati na broj telefona:

  • 261 030 za škole: OŠ Srdoči, Waldorfska škola, OŠ Kantrida, OŠ Turnić, OŠ Eugen Kumičić
  • 554 123 za škole: OŠ Klana, OŠ Milan Brozović

 


[OPŠIRNIJE]Dostupnost Upisnog povjerenstva
Mirjana Troskot / datum: 23. 6. 2021. 10:01

Poštovani roditelji učenika 8. razreda!

Obavještavamo vas da se tijekom upisnoga postupka za svaku pomoć i informaciju možete obratiti razrednicama.

Upisno povjerenstvo svakim radnim danom dostupno je u prostorima škole od 9 do 12 sati.

 

Razrednice:

Irena Žagar-Božičević

Vesna Grginović-Karajić


[OPŠIRNIJE]VAŽNO – ROKOVI ZA SPORTAŠE
Mirjana Troskot / datum: 27. 5. 2021. 11:59

Podsjećamo učenike  koji se upisuju u razredne odjele za sportaše da je od 25. svibnja 2021. godine počeo teći rok za iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše u sustavu  NISpuSŠ.

Ako zainteresirani učenici u zadanom roku od 25. svibnja do 31. svibnja 2021. ne iskažu interes, neće biti u mogućnosti ostvariti bodove za upis u razredne odjele za sportaše te se neće moći upisati u razredne odjele za sportaše.


[OPŠIRNIJE]LJETNJI UPISNI ROK 2021. GODINE
Mirjana Troskot / datum: 26. 5. 2021. 09:51

Na stranicama možete pronaći i ostale linkove vezane za upis učenika u srednju školu. Među najvažnijima je i najbolji Kalkulator bodova za upis 2021. Također izdvajamo i članak u kojem pojašnjavamo tko ima pravo na DODATNE BODOVE pri upisu. Svakako bi trebali pročitati i naš Vodič kroz upise u kojem je sve detaljno objašnjeno.


[OPŠIRNIJE]Prijava u razredne odjele za sportaše
Mirjana Troskot / datum: 24. 5. 2021. 17:13

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 24. do 31. svibnja 2021. godine. Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir trebaju potvrditi na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. Video uputa je dostupna ovdje. ROKOVI ZA UČENIKE KOJI SE UPISUJU U ODJELE ZA SPORTAŠE.

Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku.

 

Kandidati koji u navedenome roku ne iskažu interes za upis u razredne odjele za sportaše neće biti u mogućnosti odabrati programe obrazovanja koji imaju razredne odjele za sportaše. Također, a s obzirom da iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni kandidati koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne programe i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu.

Sukladno članku 14. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza. Nacionalni sportski savezi provode rangiranje prijavljenih kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Središnjem državnom uredu za šport. Konačna ljestvica poretka kandidata utvrđuje se zbrajanjem bodova dobivenih prema kriterijima sportske uspješnosti te zajedničkog, dodatnog i posebnog elementa vrednovanja.


[OPŠIRNIJE]Započinju prijave kandidata u sustav
Mirjana Troskot / datum: 24. 5. 2021. 17:08

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022., prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započele su danas 24. svibnja 2021. godine iza 12:00 sati. 

Postupak prve prijave u sustav moguće je izvršiti tijekom cijelog upisnog postupka.

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi, nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na koji kandidat želi dobiti SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

Sve detaljne informacije oko prijave u sustav nalaze se u Često postavljenim pitanjima i Korisničkim uputama pri dnu ove stranice i u izborniku plutajućih gumbi na lijevoj strani ekrana. U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku. 

 


[OPŠIRNIJE]Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022.
Mirjana Troskot / datum: 24. 5. 2021. 13:03

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. prema kojoj dana 24. svibnja 2021. godine počinju prijave za upis u srednju školu.

Podsjećamo i na Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (kao i njegovu izmjenu i dopunu) koji također određuje postupak upisa u srednju školu.

Za sva pitanja/nejasnoće Vam stojimo na raspolaganju. Molimo Vas da redovito pratite obavijesti na Teamsu i web stranici škole gdje se objavljuju informacije relevantne za upise.

Navedenu Odluku i Pravilnik možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_55_1107.html

https://www.upisi.hr/docs/pravilnik_o_elementima_i_kriterijima_final.pdf

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_05_47_1109.html

Srdačan pozdrav!


[OPŠIRNIJE]Najvažniji datumi vezani za upise 2021. godine
Mirjana Troskot / datum: 11. 5. 2021. 14:04

 

Prema nacrtu Odluke početak prijava učenika u elektronički sustav upisa u srednje škole (NISpuSŠ) je 24. svibnja 2021., dok će početak prijava srednjoškolskih programa biti 25. lipnja. Prijave programa koji provode prijemne ispite završavaju 28. lipnja, 6. srpnja s lista će se brisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete.

Konačne ljestvice upisa bit će objavljene 10. srpnja, dok će od 12. do 14. srpnja trajati dostava upisnica i ostale dokumentacije u škole, čime učenici završavaju proceduru upisa u srednje. Upisna dokumentacija će se u škole moći dostaviti elektroničkim putem ili osobno.

Prijave programa na jesenskom upisnom roku trebale bi započeti 21. kolovoza, a završavaju već 26. kolovoza. Konačne ljestvice poretka u jesenskom bit će objavljene 28. kolovoza, a učenici upisnice dostavljaju 30. i 31. kolovoza stoji u prijedlogu Odluke.

Sve o upisima u srednje škole

Na stranicama https://www.upisi.hr/upisi možete pronaći i ostale linkove vezane za upis učenika u srednju školu. Među najvažnijima je i najbolji Kalkulator bodova za upis 2021. Također izdvajamo i članak u kojem pojašnjavamo tko ima pravo na DODATNE BODOVE pri upisu. Svakako bi trebali pročitati i naš Vodič kroz upise u kojem je sve detaljno objašnjeno.

Važne datume možete preuzeti ovdje!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju