preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Eugen Kumičić" Rijeka

Login
VIRTUALNE UČIONICE

   

   

   

    

  

   

   

   

   

Službena e-mail adresa škole:

ek@os-ekumicic-ri.skole.hr

Nagrade i priznanja

Godišnja nagrada Luka Ritz 

Županijsko priznanje za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu

Priznanje Krunoslav Sukić 

Pohvala za doprinos razvoju volonterstva

Pohvala za Naj-akciju 2019 U okovima geta

AmbasadoRI odgoja i obrazovanja

Nagrada Školski volonterski klub 2020.

Povelja za Naj akciju 2020.

 

e-Twinning

e-Škole

ŠKOLA ZA ŽIVOT

MATEMATIČKA LIGA

MATEMATIČKA LIGA

Pano u holu

Katalog knjižnice

e-Dnevnik

HRVATSKA VOLONTIRA

 

Dan sigurnijeg interneta

Korisni linkovi:

https://www.csi.hr/

Centar za sigurniji internet

http://www.petzanet.hr/ 

Virtualna učionica vezana

za sigurnost na internetu

https:

//www.sigurnostnainternetu.hr/ 

Savjeti i preporuke za

neometano korištenje

internetskih usluga i zaštitu osobnih podataka. 

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi

Komarci - edukativni film

Grad Rijeka

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2013.

Ukupno: 410319
Ovaj mjesec: 3379
Ovaj tjedan: 831
Danas: 1
Logo i moto škole

Ako hoćeš u životu važan biti,

u Kumičiću znanjem se okiti!

E-UČENJE

S nama i za nas

dom mladoh

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

Portal za škole

Hrvatski obrazovni portal

Prijava na stručne skupove

eMatica

Agencija za mobilnost i programe EU

eLektire

Pravobranitelj za djecu

 

Mail servisi

Povijest škole

PRVO DESETLJEĆE   (1963.-1973.)

OSOBNA ISKAZNICA OŠ "KRNJEVO"

Datum rodenja:17.rujna 1962.

Mjesto rodenja:zgrada OŠ "Turnić"

Prvo ime škole:OŠ "Turnic"

Ravnatelj: Mate Srok (2 mjeseca), Ilija Šukunda

Broj ucenika: 675

Broj nastavnika: 22

 

Preseljenje u novu (današnju) zgradu: 8. ožujka 1963.

Prvi nastavni dan u novoj zgradi: 11. ožujka 1963.

Novo ime škole: OŠ "Krnjevo"

 

Tradicija školstva na zapadnom dijelu Rijeke duga je oko 150 godina. Već 1852.godine tu djeluje prva osnovna hrvatska škola na Krnjevu otvorena je cijelo stoljeće poslije. Zbog intenzivne stambene izgradnje broj se učenika stalno povećavao te su uvjeti rada već par godina nakon otvaranja škole postajali sve teži. U nižim razredima neko se vrijeme nastava odvijala cak i četiri smjene.Godine 1968. predan je školi sportski park i otvoreni su radovi na njezinoj dogradnji koji su dovršeni 1970. Škola je svojim djelovanjem i stalnom suradnjom s Mjesnim zajednicama "Turnic" i "Krnjevo" krojila fizionomiju ovoga dijela grada. Od svog osnutka škola je nizala brojne uspjehe, priznanja te osvojena prva mjesta na smotrama i natjecanjima koje je zbog skučenog prostora  ovog kratkog povijesnog pregleda nemoguće sve navesti. Školski list "Polet" počinje izlaziti 1969., a 1972. proglašen  je najboljim listom osnovnih škola Hrvatske. Vrlo aktivne bile su tadašnje učeničke organizacije: pionirska i omladinska, a Crveni križ djeluje i danas.

DRUGO DESETLJEĆE (1973.-1983.)

 U studenom 1973.naša škola bila je domaćin 5.republičkog prikaza dostignuća u estetskom odgoju "Umjetnost u školi" te je nagrađena "keramičkom" plaketom. Mjuzikl "Volim te" u izvedbi dramske sekcije prikazan je i na programu TV Zagreb 1974. Škola je 1975.godine promijenila ime u OŠ "Veljko Vlahović". Škola je 1976. dobila Nagradu grada Rijeke i proglašena je uzornom školom u Hrvatskoj na vrijeme od 4 godine zbog natprosječnih rezultata u odgojno-obrazovnom radu i organizaciji života i rada škole Posjećuju nas brojne prosvjetne i kulturne delegacije s područja tadašnje Jugoslavije, Madarske, Japana i Kine. Učenici postižu u više navrata izvanredne rezultate na natjecanjima iz matematike i tehničke kulture na saveznoj razini. Na različitim smotrama Klub mladih tehničara osvaja velik broj nagrada. Članom Fonda "Braća Ribar",čijom se zlatnom medaljom za odličan uspjeh ponosi veliki broj naših učenika,škola postaje 1978.godine. Krajem iste godine organizirana je Škola za roditelje. Republičko priznanje za ostvarenje programa zaštite čovjekove okoline i visoki stupanj higijensko-estetskog uređenja dodijeljeno nam je 1982.godine. Uz stalnu aktivnost svih interesnih grupa potrebno je istaknuti i dugogodišnji rad natjecateljske komisije čiji su članovi uporno i vrijedno vodili bilježnice razrednih odjela,zbrajali ocjene kulture ponašanja te proglašavali i nagrađivali najbolje razredne odjele. Osim učenika,i naši nastavnici su nagrađivani republičkim i saveznim priznanjima.

TREĆE DESETLJEĆE (1983. - 1993.)

U ratnoj 1991. godini škola je imala najveći broj učenika - 1440 od čega je 70 prognanika i izbjeglica. Broj razrednih odjela popeo se na 44, a u svakom je bilo preko 30 učenika. U mlađim razredima nastava se odvijala u tri smjene. Budući da je škola kapacitetom predviđena za oko 800 učenika, nastava se morala održavati i izvan školske zgrade, tj. u prostorijama obližnje Mjesne zajednice " Turnić ". Izvanredne rezultate postizali smo prije i poslije rata. Godine 1983. škola je bila domaćin 8. susreta glazbenog stvaralaštva i 7.susreta folklora i ritmike "Zvuk i pokret" opčine Rijeka. Škola je 1984. prva u Hrvatskoj dobila prometni poligon. Klub mladih tehničara nagrađen je 1985. Srebrnom plaketom, a 1986. nagrađeni smo Republičkom plaketom za njegovanje povijesnih tradicija. Sekcija tamburaša obnovljena je 1988. te djeluje i danas. Učenici su osvajali prva mjesta na općinskim natjecanjima iz matematike i tehničke kulture, a iz fizike i biologije postigli su uspjehe i na državnoj razini. Mladim povjesničarima se pružila prilika da se iskažu na općinskoj smotri " Ča je ča povedat ću van ja " na kojoj su osvajali prvo mjesto sve četiri godine,koliko se smotra održavala. Uspješni su i naši izviđači. I u ovom razdoblju nastavlja se aktivan rad natjecateljska komisije koja je proširila djelokrug svojih aktivnosti i na evidenciju mnogobrojnih akcija sakupljanja starog papira. Te su akcije dugi niz godina dobro prihvaćene od naših učenika. Tako je 1990. godine sakupljeno 60 tona starog papira.

 

ŠKOLA DANAS

50.GODIŠNJICA

Ove godine naša škola bilježi 43.obljetnicu svoga plodnog rada. Za razvoj jedne škole to i nije veliko razdoblje, ali je dovoljno dugo da se sagledaju poteškoće i napori koje su djelatnici i učenici ponijeli na svojim leđima kako bi ostvarili i potvrdili kvalitetu škole kroz godine. Je li se trud isplatio? Sigurni smo da jest. Zahvaljujemo svim učenicima koji su svojim zalaganjem, ponašanjem i radom postigli izuzetne rezultate, svim nastavnicima koji su doprinijeli potvrđivanju kvalitete škole u gradu i šire te ravnateljima, gospodi Šukundi, Penavinu i Majnariću.

preskoči na navigaciju