preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Logo i moto škole

Ako hoćeš u životu važan biti,

u Kumičiću znanjem se okiti!

E-UČENJE

S nama i za nas

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

Portal za škole

Hrvatski obrazovni portal

Prijava na stručne skupove

eMatica

Agencija za mobilnost i programe EU

eLektire

Mail servisi

vijesti

Posjet Azilu za pse na Viškovu

Dana 20. veljače 2018. na satu Građanskog odgoja i obrazovanja u posjeti nam je bila volonterka Azila za pse na Viškovu (te također voditelj radionica „Male tajne za sretne njuškice“),   koja je održala dvije radionice za učenike petih i šestih razreda. Nakon radionica smo skupa posjetili Azil na Viškovu i predali im doniranu hranu koju smo proteklih tjedana prikupljali u školi. Azil je otvoren za svaku vrstu donacije te Vas pozivamo na sudjelovanje u akciji „Mali izlet za veliko veselje“ u kojem možete izvesti pse iz azila na izlet u šumu ili more. Na taj način ćete ih usrećiti i pomoći njihovom socijaliziranju sa drugim psima i ljudima. No, najbolji način pomoći koji možete pružiti Azilu je volontiranje ili udomljavanje psa.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 21. 2. 2018. 13:17

Stropne freske u dominikanskom samostanu u Rijeci

U ponedjeljak, 19. veljače 2018. u školskoj knjižnici je predstavljeno, mnogima već poznato, senzacionalno otkriće stropnih fresaka u samom središtu Rijeke. Tom prigodom ugostili smo dominikanca Ivana Dominika Iličića koji je učenicima osmih razreda te polaznicima projekta Izgubljena sakralna baština danas, a u sklopu školskog projekta Rijeka ponosa, ukratko predstavio rad Konzervatorskog odjela u Rijeci. Riječ je o zidnim slikama na stropu kapele sv. Trojstva u dominikanskom samostanu sv. Jeronima u Rijeci, prvotno augustinskom. Posebna vrijednost ovih fresaka je u tome što prikazuju četiri elementa koja vuku porijeklo još iz antičke Grčke, a to su zrak, voda, vatra i zemlja simbolično kao četiri naga ljudska lika koja jašu vepra, zmaja, ribu i orla. Prema istraživanjima, na svijetu postoje još samo tri takva prikaza elemenata u obliku jahača, no niti jedan nije u obliku fresaka. Nakon kulturnih minuta iz bogate riznice našega grada, uslijedilo je predstavljanje u kojem je naš gost na zanimljiv i iskren način kroz foto i video uratke progovorio o svom životnom pozivu i poslanju.

Nadamo se još ovakvim susretima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 20. 2. 2018. 14:42

Produženi boravak u Gradskom kazalištu lutaka

Dana 16.02. prvi su razredi koji pohađaju produženi boravak u pratnji učiteljice i knjižničarke posjetili Gradsko kazalište lutaka. Gledali su predstavu Mala sirena. Predstava Mala sirena dio je Ciklusa Pričopredstava u kojima glumci pripovijedaju priču. Predstava je bilo vrlo lijepa, temeljena na priči Hansa Christiana Andersena, iako sa nešto promijenjenim sadržajem. Učenici su uživali i sa zanimanjem pratili ovu zabavnu predstavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 2. 2018. 11:57

Karaoke i ples za Valentinovo

I ove je godine u našoj školi održan ples i karaoke povodom Valentinova za učenike šestih, sedmih i osmih razreda. S plesom smo startali u 17.30h, a učenike su zagrijali hrabri pjevači i pjevačice izvodeći naše i strane hitove. Prema glasovima učenika pobjednik ovogodišnjih karaoka je učenik osmog razreda T.P. koji je izveo pjesmu Psihomodo popa „Sve će biti u redu“ i dignuo cijelu dvoranu na noge. Drugo mjesto osvojio je učenik I. M. koji je izveo laganicu „Angel of Montgomery“ i svojim glasom oduševio mnoštvo. Na trećem mjestu našla se I.M. koja je odlično otpjevala pjesmu „Nešto me pogodilo“ grupe Bang bang. Svi pobjednici otišli su kući s prigodnim poklonima. Zabavu smo nastavili uz ples i pozdravnu pjesmu osmaša na pozornici te prepuni dojmova kućama krenuli oko 19.30h.

Do sljedeće godine pjevači i plesači naši!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 15. 2. 2018. 11:11

BOLJI INTERNET POČINJE S VAMA

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u više od 130 zemalja svijeta. U utorak, 13. veljače, Dječji dom „Tić“ Rijeka je u suradnji s riječkim osnovnim školama i ambasadorima „Tića“ obilježio taj dan  edukativno - zabavnim aktivnostima, kojima su doprinos dale i naše šestašice K. i S. Ovogodišnji je moto: „Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama“.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 14. 2. 2018. 11:29

Informativna brošura za roditelje ,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske izdao je brošuru pod nazivom ,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Roditelji će u njoj naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Nevedena brošura nalazi se u prilogu (opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 14. 2. 2018. 11:20

Županijsko natjecanje iz informatike - INFOKUP 2018.

U petak, 9. Veljače u OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima održano je županijsko natjecanje iz informatike. Natjecanje se provodi u nekoliko kategorija:  Osnove informatike, Algoritmi, Logo, Razvoj softvera. Na ovom natjecanju sudjelovala su dva učenika iz naše škole te su prema neslužbenim rezultatima zauzeli sljedeća mjesta:  S.R. (8.a) treće mjesto u kategoriji Logo te četvrto mjesto u kategoriji Osnove informatike i D.V. (8.a) treće mjesto u kategoriji Algoritmi. Konkurencija bila jako velika tako da su ovo odlični rezultati koje su postigli naši učenici. Čestitam!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 13. 2. 2018. 14:48

UZ SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Volonterski projekt vršnjačke suradnje uspješno je zaživio u našoj školi i postao jedna od njezinih prepoznatljivosti, što pokazuju radosna lica prvašića pri svakoj posjeti učenika starijih razreda koji im pripreme neku lijepu i poučnu priču;  volonterke i volonteri  prepoznali su u ovoj aktivnosti i vlastito zadovoljstvo. Ovoga puta je povod za dolazak Malih velikih učitelja bio Svjetski dan bolesnika. Prigodna i optimistična priča, koju je osmislila grupa liječnika, psihologa i pedagoga, poslužila je kao podloga za razgovor o osjećajima i pitanjima pred kojima se nađe dijete koje treba posjetiti liječnika te osvještavanje važnosti potpore koju nam pružaju liječnici, obitelj, prijatelji…  pa i omiljene plišane igračke. Prvašići su na kraju zamolili osmašice L., I. i S. da im ponove svoja imena da bi ih ubuduće mogli dozvati i pozdraviti kad se sretnu u školskom okruženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 8. 2. 2018. 14:02

ŽUPANIJSKI PROJEKT ZA ZDRAVIJE ZUBE

U srijedu 7. veljače  liječnici dentalne medicine  Nataša Ivančić Jokić i Danko Bakarčić pregledali su učenike obaju odjela petog razreda te poslali povratnu informaciju svakome roditelju. Ovaj se preventivni program pod nazivom „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u Primorsko‐goranskoj županiji“ provodi gotovo deset godina, a realizira ga Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Klinikom za dentalnu medicinu KBC Rijeka i Katedrom za dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci uz financijsku podršku Primorsko‐goranske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 7. 2. 2018. 14:42

PRAVILNO ČETKANJE ZUBA

U ponedjeljak, 4. veljače 2018., u okviru Zdravstvenog odgoja  prvašiće je posjetila medicinska sestra Marina Jurišić iz Školskog dispanzera Zamet. Ona je, na zoran i učenicima razumljiv način,  održala kratko predavanje o održavanju higijene zuba i usne šupljine te važnosti pravilne prehrane. Na velikom modelu zdravog zubala pokazala je učenicima pravilno pranje zuba četkicom i pastom za zube. Naglasila je i zašto je važno svaka tri mjeseca zamijeniti četkicu novom. Učenici su pažljivo pratili i  uključili  se iznoseći svoja razmišljanja i iskustva o redovitim i kvalitetnim obrocima i četkanju zuba te  postavljajući pitanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 7. 2. 2018. 14:19

ZAMETSKI ZVONČARI

U utorak, 30. siječnja 2018., našu školu posjetio je predstavnik Zametskih zvončara. Učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda upoznao je s radom i djelovanjem svoje skupine koja iza sebe ima dugu i bogatu tradiciju. Učenici su ga pozorno slušali i obasuli brojnim maštovitim pitanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 1. 2. 2018. 13:02

Eugenijalci na Dječjem karnevalu u Opatiji i Rijeci

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 1. 2018. 14:40

Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti.

U našoj je školi  kroz cijeli tjedan obilježen Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. Učenici su se s temom susreli na Vijeću učenika kroz radionicu „Hanin kofer“ pod  vodstvom školske pedagoginje. U knjižnici škole trajni je postav izložbe „Dnevniče ne želim umrijeti“. Pedagoginja, ravnateljica i učenici polaznici likovne grupe sudjelovali su u izradi školskog panoa: „Dan sjećanja na Holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti“, dok su učenici polaznici RKT vjeronauka u nižim razredima izrađivali žute šafrane (kao simbol poginule djece tijekom Holokausta) od krep papira s miroljubivim porukama koje pozivaju na toleranciju, mir, ljubav i suradnju. Osmi razredi su na satovima povijesti gledali film „Dječak u prugastoj pidžami“ nakon čega su se učenici osvrnuli na film te su razmjenjivali mišljenja o sprječavanju zločina. U petak, 26. siječnja 2018. predstavnici učenika polaznika povijesne grupe i vjeronaučne grupe „MAK“ posjetili su riječku sinagogu gdje im je predavanje o židovskoj vjeri i običajima te Židovima u Rijeci održala dr. Vivian Spacapan. U srijedu, 31. siječnja tijekom sata razrednika putem skypea u svim učionicama škole planiramo realizirati razglas na temu Holokausta.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 1. 2018. 13:58

NOĆ MUZEJA

U petak, 26. siječnja 2018. učenici naše škole sudjelovali su u manifestaciji „Noć muzeja“. Učenici polaznici izvannastavnih aktivnosti: „Moja Rijeka“, povijesne grupe „Arijadnina nit“, „Mladi geografi“, Građanski odgoj i obrazovanje, u pratnji učitelja škole posjetili su riječke muzeje te se upoznali s kulturnom baštinom našega grada. Obišli smo „Peek& poke“ gdje smo uspjeli i odigrati pokoju igricu na igraćim konzolama prošlosti, a potom smo se zaputili prema Prirodoslovnom muzeju gdje smo pojeli i pokoju kroštulu. Za kraj su nam ostali Prirodoslovni i povijesni muzej grada Rijeke i Muzej grada Rijeke, a potom smo se zaputili gradskim prijevozom kući prepuni dojmova. Do iduće godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 1. 2018. 13:55

Projekt - „p.s. POKRENI SOLIDARNOST!“

 

Naša je škola jedna od 15 škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u  međunarodnom projektu "p.s. Pokreni solidarnost." koji u Hrvatskoj provodi Centar za mirovne studije.

Centar za mirovne studije je nevladina, neprofitna organizacija koja promiče nenasilje, ljudska prava i društvenu promjenu povezujući obrazovanje, istraživanje i aktivizam. CMS se ove godine odlučio uključiti u projekt „p.s. POKRENI SOLIDARNOST!“ koji će uključivati 4 zemlje: Francusku, Španjolsku, Poljsku i Hrvatsku. Aktivnost se temelji na jednostavnoj zamisli: 21. ožujka, na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, učenici će nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice slati razglednice. Na svakoj će razglednici stajati fotografija i poruka solidarnosti osmišljena na radionici pisanja koja će se provoditi s učiteljima. Fotografije su odabrane s ciljem podizanja svijesti o različitostima u našem društvu između mladih i primatelja razglednica. Također, cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o vlastitim predrasudama i pogledima na različite obitelji, imigraciju, mlade ljude, međugeneracijske odnose… Primatelji razglednica pozivaju se na odgovor putem odvojive kartice koja se šalje natrag u ured CMS-a. Organizacija POTOM odgovore prosljeđuje učeniku ili učenici koja je poslala razglednicu. Uspjeh ove aktivnosti zasniva se na sudjelovanju nastavnika i odgojno-obrazovnih djelatnika koji žele da njihovi učenici razmatraju teme kao što su bratstvo, solidarnost i obrazovanje za ravnopravnost u različitosti.

U petak, 26. siječnja 2018. godine učiteljice K. S. i R. P. kao predstavnice naše škole sudjelovale su u edukaciji za navedeni projekt u Zagrebu, u uredu CMS-a. Nakon zanimljivih ideja i aktivnosti koje su bile predstavljene, veselimo se provedbi i sudjelovanju u ovom hvalevrijednom i pozitivnom projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 1. 2018. 13:44

ŠKOLSKA SHEMA

Radi povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece,  u školama Republike Hrvatske svakoga se  tjedna provodi Školska shema  – besplatni obrok voća i  povrća (za učenike svih razreda) i  mlijeka i mliječnih proizvoda (za učenike od prvog do četvrtog razreda).

Obradovala nas je vijest da je naša škola među odabranima  za provedbu pratećih obrazovnih mjera školske sheme, koje će se sastojati u satovima kušanja, posjetima poljoprivrednom gospodarstvu i predavanjima, čime će se dodatno doprinijeti  oblikovanju zdravih prehrambenih navika u razdoblju odrastanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 1. 2018. 12:07

POZNATI U KNJIŽNICI

U okviru projekta „Poznati u knjižnici“ našu knjižnicu posjetila je, u srijedu 24. siječnja 2018. , Ana Znaor - hrvatski dragulj borilačkog sporta i višestruka europska i svjetska prvakinja u kickboxingu. Susretu su prisustvovali učenici od 1. do 8. razreda. Ana im je predstavila svoji život i rad, a učenici su ju pozorno slušali te joj postavljali brojna pitanja. Druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi, a gošća ih je motivirala porukom: „Uz puno truda i rada sve je moguće!“ Zahvaljujemo joj na gostovanju i želimo joj još puno osvojenih naslova u daljnjim natjecanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 26. 1. 2018. 13:44

Zajc 2 – balet „Ivica i Marica“

U ponedjeljak, 29. siječnja 2018. u 19.30 kazališni će pretplatnici u HNK Ivana pl. Zajca pogledati balet „Ivica i Marica“. Učenici trebaju doći pred kazalište deset minuta prije početka predstave. Balet traje jedan sat i 15 minuta

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 26. 1. 2018. 10:30

Obavijest za prikupljanje donacija za azil na Viškovu

Dragi učenici naše škole molimo Vas da se odazovete dobrovoljnoj akciji prikupljanja donacija za pseći azil na Viškovu. Potrebne stvari su stare deke, odjeća, krpe, pseća hrana, staro posuđe (zdjelice), povodci i slično. U svrhu prikupljanja u holu škole postavljene su kutije u koje možete odlagati prikupljene stvari za azil. Akcija prikupljanja bi trajala do utorka 6. veljače 2018. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 1. 2018. 15:33

Croatian Markers liga - 1. kolo u šk. godini 2017./2018. - rezultati

Od 1. do 18. prosinca 2017. godine održalo se 1.kolo Croatian Markers lige. Ovo kolo je bilo ‘online kolo‘. Natjecatelji su timski zadatke riješavali u svojim ustanovama, a mentori rješenja snimili i poslali ih online.

Našu školu predstavljali su učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Robotika te osvojili ekipno 1. mjesto u našoj regiji u starijoj dobnoj skupini. Učenici koji su sudjelovali su: L.D. (6.b), R.Š. (6.b), M.R. (7.a) i F.Š (7.a).  Čestitamo učenicima i mentorici Mirjani Troskot te im želimo mnogo uspjeha u daljnjem natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 21. 1. 2018. 11:31

Građanski odgoj i obrazovanje - Donacija za azil na Viškovu

Dana 18. siječnja, učenici „građani“ odlučili su organizirati akciju prikupljanja donacija za azil na Viškovu. Tom su prigodom izradili plakate i letke koji će biti postavljeni na frekventnim mjestima u našoj školi. Akcija prikupljanja počinje slijedeći  ponedjeljak kada će se postaviti kutije u predvorju škole u kojima će se prikupljati stare dekice, krpe, vodilice, zdjelice, pseća hrana i sve što može pomoći lakšem radu azila za pse na Viškovu. Donosimo nekoliko fotografija sa sata građanskog odgoja.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 1. 2018. 12:48

Upis u I. razred osnovne škole za šk.god. 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

 

U prilogu (opširnije) možete pogledati Javni poziv roditeljima za upis u  I. razred na području Primorsko- goranske županije za školsku 2018./2019. godinu. 

U prilogu se  nalaze i sljedeći dokumenti: Prijave za upis u prvi razred (sa svim terminima) za školsku 2018./2019. godinu i popis ulica koje pripadaju upisnom području Osnovne škole Eugen Kumičić Rijeka. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 1. 2018. 18:04

Učiteljica matematike promovirana u savjetnicu

Naša učiteljica matematike Irena Žagar-Božičević, na temelju uspješnog rada u nastavi matematike i izvannastavnim aktivnostima promovirana je u zvanje učitelja savjetnika.         

Čestitamo na napredovanju, te želimo još puno uspješnog rada u našoj školi!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 4. 1. 2018. 10:45

Obavijest o zimskom odmoru učenika i početku nastave u siječnju 2018. godine

Zimski odmor učenika počinje u srijedu, 27. prosinca 2017. godine, a završava u petak, 12. siječnja 2018. godine.

 

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine prema uobičajenom rasporedu.

RAZRED

SMJENA

1.a, 1.b, 1.c

popodnevna smjena

2. a  2. b

jutarnja smjena

3. a 3. b

jutarnja smjena

4. a 4. b

jutarnja smjena

5. a 5. b

jutarnja smjena

6. a 6. b

jutarnja smjena

7. a 7. b 7.c

jutarnja smjena

8. a 8. b

jutarnja smjena

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 12. 2017. 13:30

Božićna priredba

U četvrtak, 21. prosinca 2017. godine u maloj dvorani naše škole održana je Božićna priredba. Svi sudionici prigodnim pjesmama, recitacijama, igrokazom i plesom razveselili su sve prisutne učenike, roditelje, bake, djedove i posjetitelje naše škole koji su gromoglasnim pljeskom nagradili njihov trud i zalaganje. Nakon priredbe u holu škole održan je tradicionalni Božićni sajam. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 22. 12. 2017. 11:00

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 12. 2017. 11:35

BOŽIĆNA PRIČA

Prosinac je mjesec radosna iščekivanja, nemira, užurbanosti, mirisa i osmijeha koji nas prate na svakome uglu… Svjetlost oko nas, svjetlost u našim dušama… Posebnom predblagdanskom raspoloženju prvašića polaznika grupe produženog boravka doprinijeli su i naši Mali veliki učitelji, koji su im u četvrtak 21. prosinca prezentirali toplu priču te kao pravi učitelji i vršnjaci pomagači provjerili jesu li djeca usvojila poruke i pouke jer – „ne učimo samo za školu nego i za život“ .

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 12. 2017. 11:25

Slatkiši za Socijalnu samoposlugu

Na inicijativu Vijeća roditelja pokrenuta je humanitarna aktivnost sakupljanja slatkiša za Socijalnu samoposlugu u Rijeci. Akcija je izvrsno prihvaćena među učenicima i roditeljima.  Kutije su prepune u samo nekoliko dana. Sakupljenim slatkišima pokušat ćemo uljepšati blagdanske dane našim najpotrebitijim sugrađanima, dati im iskru nade koja grije i onoga tko prima i onoga tko daruje.  

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 12. 2017. 11:10

Posjet domu Sv. Ana

U srijedu 20. prosinca 2017. godine učenici šestih razreda u pratnji razrednika i ravnateljice posjetili su  Caritasov dom za žene i djecu  Sv. Ana žrtve obiteljskog nasilja. Učenici su se upoznali s načinom rada sigurne kuće i raznolikoj djelatnosti Doma. Za korisnike Doma pripremili su prigodne darove kako bi ih  razveselili u ove blagdanske dane. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 12. 2017. 11:08

Posjet dječjem vrtiću Krnjevo

Prosinac je mjesec radosti, mira i darivanja. Tim povodom u srijedu, 20. 12. 2017. nekolicina učenika naše škole posjetila je dječji vrtić Krnjevo. Scenskim igrokazom, uprizorenjem živih jaslica te recitacijom i pjesmom, koje su izveli polaznici Scensko lutkarske grupe, Malog zbora i Anđela, obradovali smo najmlađe. Kao kruna susretu, polaznici Kreativne radionice podijelili su simbolične poklone te još jednom malom gestom velikog srca razveselili vrtićance. Na kraju, ne skrivajući obostrano zadovoljstvo, izrazili smo želju za skorim novim susretom.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 12. 2017. 11:06

Učitelji volontiraju

Učiteljica engleskog jezika Rebeka Pavlović aktivno se uključila u novu volontersku aktivnost pod nazivom Učitelji volontiraju. Cilj ove aktivnosti je pružanje pomoći učenicima petih razreda u usvajanju engleskog jezika. Iako učenici imaju organiziranu dopunsku nastavu, sada im je ponuđena mogućnost pohađanja još jednog dodatnog sata za učenje stranog jezika. Grupa broji desetak članova, a redovito se sastaje svakog četvrtka.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 19. 12. 2017. 11:01

Natjecanje iz robotike

Dana 12.12.2017. po prvi put u našoj školi održano je 1. kolo natjecanja  iz robotike. Sudjelovali su učenici: L. D. - 6.b, R. Š. - 6.b, M. R. - 7.a i F. Š. - 7.a pod mentorstvom učiteljice iz informatike Mirjane Troskot. Rezultati još nisu obavljani a učenicima držimo fige za što bolji rezultat.

Natjecanje iz robotike pokrenuo je Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) koji je dio projekta Croatian Makers.

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici dobit će potrebne robote na posudbu.

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1. - 5. i 6. - 8. razred osnovne škole. Natjecanja će se odvijati otprilike jednom mjesečno, a prve discipline biti će praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 15. 12. 2017. 10:30

Vatrogasci u našoj školi!

Dana, 12.12. pozivu naše škole odazvali su se pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka te su svojim dolaskom i prezentacijom razveselili naše učenike. Vatrogasce su predstavljali gosp. Hinko Mance koji je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, član DVD-a Vrata, vatrogasni sudac i zapovjednik vatrogasne zajednice Fužine, te gosp. Vedran Butorac koji je vatrogasac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka i član DVD-a Sušak. Susretu su se pridružili ravnateljica, pedagoginja, knjižničarka, 3. i 4. razredi sa svojim učiteljicama i predstavnici Vijeća učenika. Susret je započeo uvodnom riječi pedagoginje, koja je uz ostalo pročitala i ulomak literarnog rada naše učenice S.D. koja je na prošlogodišnjem natječaju Grada Rijeke na temu vatrogastva i zaštite od požara u kategoriji literarni radovi osvojila prvu nagradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 13. 12. 2017. 13:47

VEČER MATEMATIKE

Dana 7. prosinca 2017. godine  u našoj je školi održana  Večer matematike u organizaciji Hrvatskog Matematičkog društva. Povodom Večeri matematike u holu škole postavljena je izložba matematičkih radova koju su postavile učiteljice matematike : Irena Žagar-Božičević i Simona Kramar.

Na večeri matematike sudjelovalo je 19 roditelja, 51 učenik i 9 učiteljica. Večer matematike za mlađe razrede je održana u 17 sati, a za starije u 18 sati. Svi su se lijepo zabavili uz matematičke igre i radionice, a na kraju su se počastili fritulama, keksima i sokovima, dok su roditelji popili i kavu.

Na kraju događanja proglašeni su najbolji plakati po izboru učitelja Učiteljskog vijeća, učenika škole i stručnog žirija koji su činile učiteljice matematike. Osim toga izvučene su i nagrade za sudionike. Učenici su se razveselili nagradama: dodatnom bodu na ispitu, peticom za zadaću i jokerom za ispitivanje i zadaću.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 8. 12. 2017. 10:42

Sv. Nikola u našoj školi

Jučer, 6.12. u našu je školu stigao Sveti Nikola. Posjetio je niže razrede i podijelio im male darove. Učenici su ga s veseljem dočekali, a on im je ove godine čak i pjevao i plesao. Sveti Nikola je zaštitnik mornara, pomoraca, ribara, putnika, siromašnih i djece. Upravo zato, Sveti Nikola već stoljećima daruje djecu diljem svijeta na ovaj dan.  

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 8. 12. 2017. 10:40

Biciklistička škola

U srijedu, 6.12. grupa učenika 5. a i 5. b razreda krenula je u Biciklističku školu u organizaciji Doma mladih. Učenici će se u iduća dva mjeseca svake srijede osposobljavati za samostalno upravljanje biciklom u prometu.

Cilj projekta je obogatiti, produbiti znanja, vještine i spoznaje vezane uz prometnu kulturu kod učenika i učenica osnovnih škola u svrhu povećanja njihove sigurnosti u prometu. 

Učenicima želimo puno sreće i zabave u učenju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 6. 12. 2017. 13:44

ZAJC 2 –„Snježna kraljica 2“

U petak, 8. prosinca 2017. u 19.30 u HNK Ivana pl. Zajca na programu našeg  pretplatničkog ciklusa ZAJC 2 je predstava „Snježna kraljica 2“. Učenici trebaju doći u 19.20 pred zgradu kazališta i ponijeti pretplatničke kartice. Predstava traje oko 1 sat.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 12. 2017. 16:35

Izložba radova natječaja „Oboji svijet“

U ponedjeljak, 4.prosinca u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka otvorena je izložba učeničkih radova na temu tolerancije „Oboji svijet“ koju je organizirao Regionalni info-centar za mlade UMKI. Od 669 pristiglih radova na natječaj Foruma za slobodu odgoja njih 56 je izloženo, od čega je čak 23 iz naše škole. Ovaj natječaj imao je za cilj promociju tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba. Kako smo već bili prethodno izvijestili, naša škola je dobitnica nagrade za pjesmu Boje svijeta, koja je i izvedena pri otvorenju izložbe. Izložba je otvorena do 15. prosinca 2017. te vas ovim putem pozivamo da ju posjetite.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 12. 2017. 16:00

Natjecanja u školskoj 2017./2018. godini

Kao i svake godine, vrijedni učenici naše škole zajedno s mentorima pripremati će se i sudjelovati na raznim natjecanjima kako bi pokazali svoje znanje.

U nastavku slijedi popis natjecanja na kojima će prema vremeniku natjecanja i smotri u školskoj  školskoj 2017./2018. godini sudjelovati naša škola:

Lidrano / literarno, novinarsko, dramsko-scensko stvaralaštvo (razredi od 5. do 8. u svim kategorijama, od 1. do 4. u kategoriji dramsko-scensko stvaralaštvo), natjecanje iz hrvatskoga jezika (7-i i 8-i  razredi), natjecanje iz engleskoga jezika, natjecanje iz matematike (od 4. do 8. razreda), natjecanje iz biologije, natjecanje iz geografije, natjecanje iz astronomije, natjecanje iz kemije, natjecanje iz fizike, natjecanje iz informatike, natjecanje iz povijesti, natjecanje iz vjeronauka, Smotre iz područja građanskog odgoja i obrazovanja (Smotra projekata iz područja GOO-a i E-kviz: Koliko poznaješ Hrvatski sabor) te natjecanje mladih Crvenog križa

Svim učenicima koji će sudjelovati na natjecanjima želimo da ostvare što bolji uspjeh.

SRETNO!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 12. 2017. 15:37

Sportske igre u Centru za odgoj i obrazovanje

I ove godine naša je škola (5. prosinca)  sudjelovala u sportskom turniru kojega organizira Centar za odgoj i obrazovanje u Rijeci čiji su polaznici djeca s teškoćama u razvoju. Turnir u malom nogometu i graničaru protekao je u veselom i natjecateljskom raspoloženju. Veselimo se uzvratnim utakmicama tijekom drugog polugodišta kada će naša škola biti domaćinom sportskoga druženja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 12. 2017. 11:26

Projekt ProMikro

Naša škola se uključila u projekt ProMikro. Projekt ProMikro je suradnja IRIM-a, CARNet-a i MZO-a. Cilj je uvođenje digitalne pismenosti i računalstva na interdisciplinaran, kreativan i stvaralački način.

Širom Hrvatske stiglo je 38.000 BBC micro:bitova za sve učenike 6. razreda u 84 % osnovnih škola u Hrvatskoj. Učenici će ih koristiti u nastavi i izvannastavnim aktivnostima, a dobit će ih na korištenje kod kuće. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija, izrazito niske cijene, bogatog programerskog okružja i cijelog ekosustava koju kao glavni alat u razvoju računalstva u školama koriste  UK, Island i Singapur. IRIM je projekt dizajnirao, administrirao prijave, razvio nastavne sadržaje i organizirao edukaciju učitelja. Za 2.200 učitelja organizirana su dva ciklusa edukativnih radionica (uvodne i predmetne). Radionicama je prisustvovalo 1.750 učitelja – jedan dio njih je već educiran u sklopu projekta STEM revolucija. U planu je i treći ciklus naprednih radionica. Honorare za edukacije je donirala Hrvatska udruga poslodavaca, a distribuciju pošiljaka u škole Hrvatska Pošta.

U našoj školi uključeni su učiteljica iz informatike Mirjana Troskot, učiteljice iz matematike Simona Kramar i Irena Žagar Božičević te učitelji iz tehničke kulture Korina Kiš i Donald Valenta.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 12. 2017. 11:23

Građanski odgoj i obrazovanje – Društvene mreže

Dana 30. studenog 2017. učenici polaznici grupe „Građanski odgoj i obrazovanje“ su izradili plakat na temu „Društvene mreže“. Nakon nekoliko sati obrađivanja spoznali su prednosti i nedostatke korištenja društvenih mreža  uz opasnosti poput krađe identiteta, komunikacije s nepoznatim osobama itd. Donosimo nekoliko prigodnih slika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 12. 2017. 11:17

Zajc 2 – predstava „Preko sedam mora, preko sedam gora“

U četvrtak, 30 studenoga u 19.30 u HKD-u na Sušaku pretplatnici ciklusa Zajc 2 pogledat će predstavu „Preko sedam mora, preko sedam gora“ (gostovanje KD Pinklec, Čakovec). Učenici trebaju doći u atrij HKD-a 10 minuta prije predstave. Učenici su dobili karte za tu predstavu od učiteljica Hrvatskoga jezika (ne pretplatničku karticu, nego posebnu kartu za ovu predstavu). Predstava traje oko 1 sat.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 27. 11. 2017. 13:35

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Dana 24. studenog obilježili smo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Ovaj se dan obilježava od 1999. godine u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo. Kako bi i mi obilježili ovaj važan dan, učiteljica Anamarija Filipović je sa učenicima izradila narančaste mašnice koje su knjižničarka Marina Vitaljić i učenica 7.a L.S. dijelile učiteljima i tehničkom osoblju. U 10 sati, njih dvije su se pridružile Centru za participaciju žena u društvenom životu na Korzu te su zajedno s njima dijelile prolaznicima mašnice i vrpce. Svi komentari prolaznika bili su pozitivni i s veseljem smo sudjelovali na ovom događanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 27. 11. 2017. 13:09

Damir Urban u našoj školi

Treba dati sve od sebe i napraviti dobro

Projekt Rijeka sjećanja, ponosa i snova ulazi u svoju drugu godinu. Prošle smo se godine bavili prošlošću Rijeke do kraj 2. svjetskoga rata, a ove godine želimo učenicima približiti ljude i događaje koji su obilježili naš grad do današnjih dana. Kako je jedna od prepoznatljivosti Rijeke i  glazba, odlučili smo se upoznati s riječkom  rock-scenom. Jedan od najznačajnijih predstavnika te scene je poznati glazbenik Damir Urban koji se rado odazvao našemu pozivu i u srijedu, 22. studenoga 2017. u našoj školi razgovarao s učenicima. Pričao im je o svojim glazbenim početcima, o sebi u njihovim godinama, o riječkoj glazbi povezanoj s njegovim početcima, o odnosu prema životu i ljudima. Učenicima je poručio da ne odustaju od onoga što vole jer se uz dovoljno truda i ljubavi sve može postići, da uče na svojim pogreškama, da podatke mogu naći na internetu, ali misao i izražavanje dobit će samo čitanjem knjiga. Djeca su mu postavljala pitanja, a on je rado odgovarao i poticao ih. Sa susreta su učenici zadovoljno otišli, a nadamo se da će upamtiti dio njegovih riječi i poruku: „Treba dati sve od sebe i napraviti dobro.“

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 11. 2017. 14:03

Sjećanje na žrtvu Vukovara

Svake godine 18. studenog na poseban se način spominjemo stradanja grada Vukovara. Tim je povodom cijeli prošli tjedan bio popraćen nizom događanja u znaku sjećanja na svaku žrtvu. U srijedu, 15. studenog predstavnici svih razrednih odjela zajedno s učiteljima i ravnateljicom okupili su se u holu škole kako bi paljenjem svijeća i polaganjem ispod prigodnog panoa te minutom šutnje i čitanjem stihova “Jesen u Vukovaru” odali počast svakoj žrtvi i gradu Heroju. Uslijedilo je gledanje kratkog video uratka pod nazivom “Priča o gradu” Siniše Glavaševića, ratnog izvjestitelja i urednika hrvatskog radia Vukovar. Dane sjećanja zaokružili smo paljenjem i polaganjem svijeća u Vukovarskoj ulici u koju su se u petak, 17. studenog uputili učenici sedmih i osmih razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 11. 2017. 13:07

Nagrada na natječaju Foruma za slobodu odgoja pod nazivom "Oboji svijet"

Učenici 7c razreda D. G., A. B. i D. Š. te Pjevački zbor naše škole nagrađeni su na ovogodišnjem natječaju Foruma za slobodu odgoja pod nazivom "Oboji svijet". Naši učenici sudjelovali su svečanoj priredbi povodom Međunarodnog dana tolerancije 16.11.2017. u Muzeju za umjetnost i obrt, Zagreb na kojoj su primili nagradu za najbolji rad u kategoriji "Oboji svijet glazbom". Pjesma "Boje svijeta" nastala je na kreativnoj radionici i snimljena je u učionici glazbene kulture. Tekst: D. G. i A. B.; Glazba: D. Š. Izvodi: Pjevački zbor OŠ Eugen Kumičić; Mentorica: Suzana Štefanić.
Čestitamo učenicima i mentorici na velikom uspjehu!
 
Pjesma Boje svijeta:
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 11. 2017. 08:12

TKO SMO?

Ukoliko pomislite da su na slici dvije sestre,  niste u pravu, ali niti daleko od toga, jer djevojke  su dobre prijateljice i suradnice. L. iz 7.a je predsjednica Vijeća učenika škole, a S. iz 7.c njena zamjenica. Tijekom njihova dosadašnjeg školovanja uvjerili smo se u njihovu svestranost, dobronamjernost i doprinos aktivnostima stvaranja kulture nenasilja, prevencije zlostavljanja te promocije prava čovjeka, posebice  dječjih prava.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 11. 2017. 08:10

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije 16. studenoga obilježili smo interaktivnom radionicom za Vijeće učenika škole (po dva predstavnika svakog razrednog odjela). Radionicu su osmislile ravnateljica, pedagoginja i socijalna pedagoginja, a korištene UNICEF-ove filmiće simultano je prevodila učiteljica Engleskoga jezika Rebeka Pavlović. Ove godine naglasak smo stavili na djecu koja žive u izbjeglištvu. Tijekom radionice učenici su promišljali kako žive djeca u izbjeglištvu i koje su njihove glavne potrebe. Svojim crtežima i porukama poželjeli su dobrodošlicu svoj djeci koja iz teških ratnih uvjeta možda jednoga dana dođu upravo u njihov razred i školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 11. 2017. 08:08

Eugenijalci na Interliberu

U petak, 10. studenoga 2017. četrdesetak učenika 7. i 8. razreda u pratnji učiteljica hrvatskoga jezika i knjižničarke bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu i Karlovcu. Posjetili su najveći hrvatski sajam knjiga, ove godine jubilarni - 40. Interliber. Obilazili su štandove, listali knjige, razgledavali ih, a neki i kupovali. Iznenadili su se mnoštvu ljudi koje uživa u knjizi. Nakon Interlibera uputili su se u Tehnički muzej u Zagrebu te ga obišli uz stručno vodstvo. Svidio im se rudnik, a posebno je zanimljiv bio program Kabineta Nikole Tesle. Na povratku u Rijeku zastali su u Karlovcu i obišli Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac u kojem su učili i uživali u jedinstvenom doživljaju podvodnog svijeta naših rijeka i jezera. Vesela se družina naših sedmaša i osmaša puna dojmova i obogaćena novim znanjima vratila u Rijeku u večernjim satima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 23. 11. 2017. 08:05

CUC

Carnet je institucija koja pruža informatičku potporu u obrazovnom sustavu u RH -  od osnovne škole do sveučilišta i fakulteta. Carnetova konferencija (CUC) se održava svake godine; naša učiteljica iz Informatike Mirjana Troskot imala je čast prisustvovati konferenciji, koja se ove godine održala u Dubrovniku.

A kako je tamo bilo,  reći će nam učiteljica:

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 16. 11. 2017. 14:02

MI SMO AMBASADORI NENASILJA

Dječji dom „Tić“ Rijeka je ustanova kojoj je jedna od važnijih aktivnosti prevencija zlostavljanja i zanemarivanja djece. Kao dio toga „Tić“ u suradnji s osnovnim školama našega grada  provodi i projekt „Ambasadori Tića“, kroz koji se djecu izravno uključuje u aktivnosti stvaranja kulture nenasilja, prevencije zlostavljanja i svakog oblika nasilja nad i među djecom te promociju prava i obveza djece.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 16. 11. 2017. 13:15

DAN OTVORENIH VRATA“ (INFORMACIJE I KONZULTACIJE ZA RODITELJE OD PETOG DO OSMOG RAZREDA)

Poštovani roditelji,

"Dan otvorenih vrata" održat će se u četvrtak, 23. studenoga 2017. godine od 17 do 19 sati

Podsjetnik roditeljima:

Zajednički dan za informacije omogućuje da kao roditelji/skrbnici  naših učenika u istom danu razgovarate s više učitelja koji predaju vašoj djeci (pa molimo da taj dan tako i shvatite, dakle kao posjete učiteljima predavačima određenih predmeta a ne kao razrednicima).

U tablici dolje možete vidjeti raspored učionica pojedinih učitelja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 15. 11. 2017. 13:49

SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI

Naša škola obilježila je Svjetski dan ljubaznosti prigodnim plakatom kojeg je, uz pomoć učiteljice Vesne Hadžibegović, izradio A.Đ. -  učenik 5. a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 13. 11. 2017. 17:00

VESELI KAMION

Učenik 7.b. razreda D.M. na izvannastavnoj aktivnosti Mladim tehničarima uz pomoć nacrta i učiteljice tehničke kulture izradio je kamion. 

Na ovaj način demonstrirao je svoj talent za izradu tehničke tvorevine.

Učiteljica informatike  na nastavi Robotike, s učenicima, opremit će kamion motorom.

 

Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 6. 11. 2017. 14:19

Mali Englezi

Mali Englezi nisu zaboravili obilježiti 125.godišnjicu izdavanja prve priče o Sherlocku Holmesu. Učenici sedmih razreda istražili su lik slavnog detektiva kroz radionicu na engleskom jeziku. Učenici trećih razreda odlučili su istražiti kako je to biti Arthur Conan Doyle pa su kreirali slikovnicu, snimili se kako ju čitaju, a njihova teacher je sve pretočila u kratak film. Kako izgleda njihova video-slikovnica, pogledajte u nastavku. Film možete pogledati ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 3. 11. 2017. 14:23

NATJEČAJ „OBOJI SVIJET“

I ove smo se godine vrlo rado uključili u natječaj kreativnih radova „Oboji svijet!“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja. Natječaj je dio projekta „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ kojim se promovira tolerancija, nenasilje i mirno rješavanje sukoba među učenicima, a namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.

Naši su učenici bili vrlo vrijedni i kreativni te smo ukupno poslali 38 radova različitih kreativnih izričaja. Učenicima i njihovim mentorima želimo puno sreće u natječaju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 31. 10. 2017. 11:51

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA JABUKA

U srijedu 25.listopada 2017. organizirali smo tradicionalnu humanitarnu akciju darivanja jabuka štićenicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Turnić" u povodu obilježavanja Svjetskog dana jabuka. U posjetu ustanovi sudjelovali su polaznici Mladih čuvara okoliša. U ugodnom druženju s osobljem Doma učenici su saznali o djelatnosti ustanove, njezinim aktivnostima i volonterstvu kao osobnom izboru koji vodi poboljšanju života. Dogovorili smo se da ćemo proširiti zajedničku, dosad jako uspješnu, suradnju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 27. 10. 2017. 12:28

EDUKACIJE IZ PRVE POMOĆI

U našoj je školi 16. i 17. listopada za grupu od 15 djelatnika   održana edukacija namijenjena osposobljavanju odgojno-obrazovnih radnika za osnove pružanje prve pomoći djeci i učenicima sa zdravstvenim teškoćama u skladu s potrebama učenika.

Edukacija se provodi sukladno Pravilniku o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima  u trajanju od osam sati kroz predavanja i praktični rad, pod vodstvom liječnika -  licenciranog instruktora – mr. sc.  Freda Zeidlera i Blaženke Budimir – voditeljice Odsjeka za zdravstveni odgoj  Gradskog društva Crvenog križa. 

Edukacija doprinosi stjecanju dodatnih znanja i vještina odgojno-obrazovnih radnika, ali i sigurnijem boravku učenika u školskoj ustanovi.

Uz to, za sve je djelatnike škole  dr Svjetlana Gašparović Babić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ održala edukaciju „Oživljavanje kod prestanka rada srca i disanja“.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 27. 10. 2017. 12:04

Vremenik natjecanja i smotri u šk. 2017./2018. godini Vijest ima dokument u privitku

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je u pdf formatu, a upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 26. 10. 2017. 12:20

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji se obilježava svake godine od 15. listopada do 15. studenoga, učenici D.V. (8.a) i A.B. (7.c) rješavali su 25. listopada nacionalni online kviz za poticanje čitanja pod nazivom „Čitanje ne dolazi u pitanje“. Zadatak je bio pročitati tri knjige (Tihomir Horvat: Mali ratnik; Sanja Pilić: Pošalji mi poruku i Maja Brajko-Livaković: Milijunaši) te pristupiti rješavanju kviza koji je, uz  pitanja vezana uz sama djela, sadržavao i  pitanja kojima se željelo provjeriti koliko se učenici znaju služiti e-priručnicima budući da je ovogodišnja manifestacija posvećena i enciklopedistici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 25. 10. 2017. 13:44

TERENSKA NASTAVA PREDMETNE NASTAVE

U petak, 20. listopada 2017. održana je terenska nastava za učenike od 5. do 8. razreda. Peti razredi posjetili su Trsat, 6.a se uputio na nogometni stadion na Kantridi, a 6.b na izložbu "Torpedo". Sedmaši su se odlučili za različite lokacije. Učenici 7.a posjetili su  Waldorfsku školu, 7.b je otišao u Gradsku knjižnicu na Trsatu, a 7.c u Vilu Ružić. Učenici osmih razreda uputili su se u Memorijalni centar Lipa pamti.

Vratili su se kućama puni dojmova i novih naučenih činjenica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 21. 10. 2017. 17:07

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

U srijedu, 18. listopada 2017. u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ Opatija održano je 2. županijsko natjecanje u čitanju naglas. Nakon četverogodišnje stanke projekt je ponovo zaživio i u Primorsko-goranskoj županiji, a dio je nacionalnog projekta koji se održava u Sisku. Naša škola sudjelovala je i ove godine, a predstavljali su nas učenici D.V. (3.a.) i S.D. (7.c).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 21. 10. 2017. 17:06

HRVATSKI I SVJETSKI DAN KRAVATE

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate. Na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba. Naša škola obilježila je Dan kravate prigodnim plakatom kojeg su izradili učenici drugog i trećeg razreda produženog boravka.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 21. 10. 2017. 17:04

PREVENCIJA I ALTERNATIVA

U okviru preventivnog programa ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO usmjerenog na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, policijski  službenik za prevenciju i područni kontakt-policajac su 17. i 19. listopada održali interaktivne radionice u razrednim odjelima petog i šestog razreda. Trogodišnji program zaokružit će se  roditeljskim sastankom za roditelje šestog razreda, koji će se održati 25. listopada u 17 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 20. 10. 2017. 10:35

MOGU AKO HOĆU

Učenici 4. a i 4.b razreda su, zajedno sa svojim učiteljicama, 10. i 12. listopada organizirano posjetili policijsku postaju u sklopu preventivnog programa  „Mogu ako hoću“. Sudjelovanjem u interaktivnoj radionici, koju je vodio policijski službenik za prevenciju,  učenici su mogli saznati koja su područja djelovanja policije. Ovo je prva komponenta trogodišnjeg programa „Zajedno više možemo“ čiji je cilj prevencija ovisnosti, nasilja i vandalizma.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 20. 10. 2017. 10:03

TERENSKA NASTAVA RAZREDNE NASTAVE

U petak, 13. listopada 2017. održana je terenska nastava za učenike od 1. do 4. razreda. Prvi razredi posjetili su PIK, drugi su posjetili Vatrogasnu postaju, treći su otputovali na Kastav, a četvrtaši su se uputili na Trsat. Dan je protekao u ugodnom druženju i raspoloženju, a obogaćeni novim spoznajama veselo su se vratili kući.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 17. 10. 2017. 14:24

Posjet socijalnoj samoposluzi

U petak, 13. listopada 2017.g., učenice 7.c  razreda  S.D., D.G., L.K., K.P. i A.G u pratnji vjeroučiteljice Anamarije Filipović posjetile su socijalnu samoposlugu „Kruh svete Elizabete“. Tom prigodom poslušali smo kratko predavanje o nastanku i radu socijalne samoposluge te odnijeli prikupljene proizvode, hranu i higijenske potrepštine koje su učenici na razini škole dobrovoljno donirali za potrebe korisnika samoposluge. Svaki učenik mogao se uključiti u akciju pod nazivom „Mladi protiv gladi“ donirajući jedan proizvod čime je dao vlastiti doprinos pomaganju potrebitima.

Hvala svima na prepoznavanju potrebe za učestvovanjem u ovakvim i sličnim akcijama te na dobroj namjeri i volji za pomaganjem.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 17. 10. 2017. 12:16

Europski tjedan programiranja

Europski tjedan programiranja, koji se održava od 7. do 22. listopada, slavi peti rođendan. To je društvena inicijativa koju vode volonteri koji u ulozi ambasadora Tjedna programiranja u svojim zemljama promiču programiranje, računalno razmišljanje i ostale povezane aktivnosti. Cilj inicijative je pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. I naša škola organizirala je takav događaj. Naime, zainteresirani učenici naše škole s učiteljicom informatike Mirjanom Troskot i učiteljicom  matematike Simonom Kramar okupili su se povodom tog dana. U srijedu, 11. listopada u informatičkom kabinetu bile su predstavljene 3 teme.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 16. 10. 2017. 11:27

Treća godina školskog projekta Olimpijada čitanja

I ove školske godine nastavlja se školski projekt poticanja čitanja Olimpijada čitanja za učenike od 5. do 8. razreda. Kao i do prethodnih godina, učenici svakog razreda dobili su popis od pet knjiga koje mogu pročitati do sredine prosinca 2017. Tada će učiteljice Hrvatskoga jezika provjeriti čitanost i učenicima koji dokažu da su ih pročitali za 2 knjige upisati peticu iz lektire (za 4 knjige 2 petice).

Drugi će krug s novih pet naslova trajati od prosinca do kraja ožujka, a treći od travnja do lipnja. Osim nagrade u obliku petica Olimpijada čitanja ima i natjecateljski karakter – tko će pročitati najviše knjiga s popisa pridržavajući se zadanih rokova.

Čitači – sretno i uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 15. 10. 2017. 21:01

DANI KRUHA

Kao i svake godine, ovog smo listopada u našoj školi  obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. U srijedu, 11.listopada  školom su se širili mirisi kruha, peciva, kolača i plodova zemlje.  Neki su radovi vrijednih ruku majki, baka, očeva pa i samih učenika bili prava umjetnička djela.

Posebno je toplo i dirljivo bilo u učionicama gdje su učenici  sa svojim razrednicima imali, već tradicionalni, zajednički doručak.

Duhovni plodovi osjećali su se u radosnom blagovanju i doživljaju.

Više slika pogledajte u fotogaleriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 11. 10. 2017. 14:21

PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA

Svake godine Primorsko-goranska županija obilježava Svjetski dan učitelja prigodnom svečanošću.

U četvrtak, 5. listopada 2015. u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja zamjenik župana  Petar Mamula i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama u školskoj 2016./2017. godini. ,,Ovo je prigoda da svim učiteljima izrazimo zahvalnost za predanost, rad i trud koji ulažu kako bi na najbolji način odgojili i obrazovali naše učenike”, rekla je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu konkuriralo je 9 ustanova, dok je za najuspješnijega odgojno-obrazovnog djelatnika konkuriralo njih 17. Izbor najuspješnijih obavilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade u povodu Svjetskog dana učitelja. Povjerenstvo je izabralo tri najuspješnije ustanove i 6 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika.

I ove je godine prepoznat rad jedne od učiteljica naše škole. Učiteljica iz matematike Irena Žagar Božičević proglašena je jednom od najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnica u Primorsko-goranskoj županiji za proteklu godinu. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 9. 10. 2017. 14:14

Dan učitelja - Dan zamijenjenih uloga

Učenici naše škole i ove su godine u četvrtak, 5. listopada, već tradicionalno obilježili Dan učitelja. Kao i svake godine, učenici su se okušali u ulozi učitelja i tog su dana došle do izražaja vizija, misija i vrijednosti škole. U ulozi učitelja, učenici su se izvrsno snašli. Svojim su učiteljima, koji su ponovno dobili priliku sjesti u školske klupe, na kreativne i zanimljive načine pokazali kako oni zamišljaju idealne satove. Zamjena uloga pokrenuta je sa svrhom jačanja odnosa učenik - učitelj kako bi potaknuli međusobno razumijevanje.

Više slika pogledajte u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 9. 10. 2017. 13:36

VOLIM ŽIVOTINJE

U srijedu, 4. listopada 2017. školskim dvorištem zavladali su učenici sa svojim kućnim ljubimcima – psima. Prigodan program objedinjen pod nazivom Volim životinje sastojao se od niza različitih aktivnosti.

Volonterske grupa Mali veliki učitelji, koju čine učenici pod vodstvom ravnateljice i pedagoginje, prezentirala je u sva tri odjela prvih razreda priču Kako je Don pronašao sreću. Zaključak interaktivne radionice s učenicima glasio je kako nitko ne bi smio biti sam, nevoljen i napušten te da je ljubav ono što međusobno povezuje članove obitelji te ljude i njihove ljubimce.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 9. 10. 2017. 11:07

MEĐUNARODNI DAN NENASILJA

Međunarodni dan nenasilja obilježava se svake godine 2. listopada, na dan rođenja Mahatme Gandija, jednog od vođa pokreta za nezavisnost Indije i začetnika filozofije i strategije nenasilnog otpora. Generalna skupština UN-a je 2007. godine ustanovila obilježavanje Međunarodnog dana kao priliku za “širenje poruke nenasilja”, rezolucijom koja potvrđuje “univerzalnu važnost principa nenasilja”.

Na Satovima razrednika prisjetili smo se:

Nenasilje NE znači samo ne činiti zlo. 

Nenasilje NE znači ne činiti ništa; naprotiv, to  je aktivni princip  - zauzimati se za svoja prava i prihvatljive vrijednosti, ali činiti to na način koji ne narušava tuđa.

Zapamtite,

„Zlo pobjeđuje ako dobri ljudi ništa ne čine!“ izrekao je britanski filozof Edmund Burke. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 4. 10. 2017. 17:22

PRUŽANJE PODRŠKE UČENICIMA MIGRANTIMA

U okviru projekta IPA 2012 „Potpora provedbi politike za integraciju migranata“ čiji je korisnik Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, 27. i 28. rujna je u Rijeci organiziran dvodnevni trening trenera na temu „Pružanje psihosocijalne podrške učenicima-migrantima u obrazovnom sustavu“.Projekt financira Europska unija, a u  ime naše škole treningu su prisustvovale ravnateljica i pedagoginja. 

U hrvatskim je školama sve više djece migranata, koja su stigla izdaleka, proživjela tegobna iskustva, dolaze iz različitih kultura i govore različitim jezicima.

Pravo na obrazovanje djece migranata je neupitno, a pomoći im integrirati ih u život škole zahtijeva dodatna znanja i vještine koje školsko osoblje najčešće nije imalo prilike ranije steći.

Treninzi su koncipirani kao mjesto susreta školskih stručnjaka i razmjene dobre prakse, kao i prilike za usvajanje nekih znanja i vještina neophodnih za rad s ovom iznimno osjetljivom učeničkom populacijom.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 4. 10. 2017. 17:20

PRVI KORACI U PROMETU

U sklopu prometnog preventivnog programa Prvi koraci u prometu, 27. rujna 2017. godine prometni policajac posjetio je prve razrede naše škole. Cilj posjeta bio je osposobiti učenike prvih razreda, kao pješake, za što sigurnije sudjelovanje u prometu. Na kraju predavanja prometni policajac je darovao sigurnosne reflektirajuće kabanice koje bi djeca trebala svakodnevno nositi na svom putu do škole i natrag ali i u bilo kojoj drugoj situaciji kada aktivno sudjeluju u prometu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 9. 2017. 14:18

SUSRET U KNJIŽNICI

U srijedu, 27. rujna 2017. pozvani su svi učenici, prošlogodišnji sudionici Olimpijade čitanja na kratki književni susret kojemu je nazočila i gđa Verena Tibljaš, voditeljica Službe za koordinaciju programa Gradske knjižnice Rijeka. Gđa Tibljaš se vrlo rado odazvala našem pozivu i prisjetila se dana kada je i sama bila učenicom ove škole.

Najuspješniji čitatelji u prošloj školskoj godini D.V., A.B. i D.G. nagrađeni su knjigama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 29. 9. 2017. 08:13

GLAGOLJAŠKI ZID

Učenici 5. razreda u mjesecu rujnu obilježili su Dan europske baštine izradom Glagoljaškog zida na nastavi Hrvatskog jezika.

Svaki je učenik naučio napisati svoje ime glagoljicom te se potpisao na jednu „ciglu” Glagoljaškoga zida. Prijatelju u klupi uputili su lijepu misao napisanu glagoljicom te je pročitali pred cijelim razredom.

Razredni odjeli osmislili su slogan svoga razreda te ga ispisali na sredinu zida. Učenici 5. a razreda odlučili su se za slogan Pazi, pa shvati!, dok su učenici 5. b razreda svojim sloganom poručili Uči, puno se namuči!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 26. 9. 2017. 12:09

ČA ČITALNICA

Dana  23. rujna 2017. godine naša A. M., učenica 3.a razreda sudjelovala je na susretu Ča čitalnica  na Kastvu. Pridružila se učenicima grada Rijeke i riječkog  prstena u čitanju na čakavskom narječju i time pridonijela očuvanju tradicije i našeg lijepog ČA.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 26. 9. 2017. 11:49

MEĐUNARODNI DAN MIRA

U povodu Međunarodnog dana mira, 21. rujna 2017., učenici produženog boravka 1., 2. i 3. razreda te učenici 4.a razreda prošetali su, sa svojim učiteljicama,  okolicom škole dijeleći prolaznicima papiriće s lijepim željama i pozitivnim porukama. Poruke su učenici sami osmislili i izradili nakon razgovora o tome što ih usrećuje i što im dan čini ljepšim.

Više slika pogledajte u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 25. 9. 2017. 14:00

MATEMATIČKA LIGA

Počela je nova sezona Matematičke lige. Dana 13. rujna 2017. okupili smo se radi formiranja ekipa. Ove godine imamo devet ekipa sastavljenih od četiri učenika od petog do osmog razreda. Pravila i propozicije natjecanja  mogu se pratiti na stranici Matematičke lige. http://matematicka-liga.weebly.com/Tamo se nalaze i rezultati prvog kola koje je održano 20. rujna 2017. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 24. 9. 2017. 17:28

„Kazališna radionica Malik Rijeka“ je započela s radom 2000. g. i bavi se kazališnom umjetnošću djece i mladih, koja objedinjuje pedagoške i umjetničke principe i metode rada

U procesu razvijanja djece i mladih jedna od vodećih uloga pripada umjetnosti. Umjetnost pomaže na putu njihova estetsko-etičkog odgoja, a osobito njihova emocionalnog života. Kazališna umjetnost kao sinteza svih vrsta umjetnosti, djeluje na razvijanje senzibiliteta i usmjeravanje na spoznaju ljepote i ispravnih vrijednosti u životu i upravo je ona koja osobito pomaže u oslobađanju spontanosti i razvijanju kreativne fantazije.           

Zbog izuzetne kvalitete rada 2011. g. smo uvršteni u prioritete i strategiju Grada Rijeke.

Naš rad podržava PGŽ, Ministarstvo kulture RH, MZOŠ, Kultura nova i Rijeka 2020

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 20. 9. 2017. 16:30

NAJLJEPŠI OSMIJEH

Učenici 4.a razreda  naše škole sudjelovali su u projektu "Razred najljepših osmjeha" i osvojili drugoplasirano mjesto s 85% . Naime, radi se o učenicima koji imaju najviše izliječenih i zdravih zuba. Učenici su osvojili nagradni izlet te posjet nogometašima našeg nogometnog kluba „Rijeka“. Čestitamo pobjednicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 18. 9. 2017. 15:08

SVEČANI PRIJEM PRVAŠA

„Malu dvoranu“ naše škole 4. rujna 2017. g. u 17:00 sati ispunili su radosni prvoškolci. Nestrpljivi i uzbuđeni žamorili su tijekom iščekivanja početka prijema. Učenici 2. A i 2. B razreda srdačno su ih dočekali pjesmicom, recitacijama i plesom. Nakon nekoliko toplih riječi dobrodošliceuslijedila je prozivka i učenici su krenuli zajedno sa svojim učiteljicama u razrede. Crtanje, upoznavanje i osmijesi bili su tek početak njihove nove priče. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 17. 9. 2017. 20:11

PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM UČENICIMA

Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo organizirao je u Salonu Grada Rijeke u srijedu, 13. rujna 2017. godine s početkom u 12,00 sati svečanu dodjelu  priznanja prosvjetnim djelatnicima - mentorima i učenicima koji su na državnoj i međunarodnoj razini  natjecanja, susreta i smotra u školskoj 2016./2017. godini postigli prvo, drugo ili treće mjesto. U kratkom programu nastupio je i naš učenik F.Š. govoreći monolog Naušnica kojim je nastupio na Lidranu. Priznanja je učenicima i mentorima uručio gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel. 

Našu školu predstavljali su učenici sa svojom mentoricom Ingrid Šlosar u dvjema kategorijama: F. Š. iz 8.b zbog uspješnoga sudjelovanja na državnoj Smotri Lidrano 2017. te učenici 8.b  M.G., F.Š., N.Ž. i učenica 7.c S.D. zbog sudjelovanja na državnoj Smotri projekata GOO.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 15. 9. 2017. 11:53

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Poštovani roditelji i učenici, obavještavamo vas da nastava počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine. Toga će dana svi razredi osim prvog imati nastavu ujutro od 8 sati.

Prvog nastavnog dana u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine učenici dolaze u školu prema sljedećem rasporedu:

RAZRED

POČETAK NASTAVE

Prvaši

svečani prijem učenika prvih razreda bit će u 17.00 sati u maloj dvorani

2. a  2. b

8.00 (od utorka u 13.30)

3. a 3. b

8.00

4. a 4. b

8.00

5. a 5. b

8.00

6. a 6. b

8.00

7. a 7. b 7.c

8.00

8. a 8. b

8.00

Učenici ulaze u školu u pratnji razrednica i razrednika.

Raspored smjena od utorka 5. rujna do kraja tjedna:

Prvi razredi:  jutarnja smjena (8.00 sati), a drugi razred  popodnevna smjena (13.30 sati).

Rad u smjenama tijekom nastavne godine:

Za učenike od trećeg do osmog razreda nastava se organizira u samo jutarnjoj smjeni.

Za  učenike prvog i drugog razreda nastava se organizira u dvije smjene.

 

PRODUŽENI BORAVAK I ŠKOLSKA MARENDA

 

Produženi boravak započinje s radom u utorak, 5. rujna 2017. godine:

- za učenike 1. razreda poslijepodne, nakon nastave

- za učenike 2. razreda ujutro, prije nastave

- za učenike 3. razreda samo poslijepodne, nakon nastave

 

Školsku marendu učenici će moći primati od ponedjeljka, 11. rujna 2017. godine.

 

Radujemo se ponovnom susretu i svima želimo uspješan početak

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 22. 8. 2017. 13:06

PRIJAVE ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK U ŠKOLSKOJ 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Prijave za upis u produženi boravak u Osnovnoj školi Eugen Kumičić u Rijeci u školskoj 2017./2018. godini provodit će se

 

od srijede, 23. kolovoza do utorka, 29. kolovoza 2017. godine

 

srijeda, 23. kolovoza od 8.00 do 12.00 sati

četvrtak, 24. kolovoza od 13.00 do 17.00 sati

petak, 25. kolovoza od 8.00 do 12.00 sati

ponedjeljak, 28. kolovoza od 13.00 do 17.00 sati

utorak, 29. kolovoza od 8.00 do 12.00 sati

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 7. 7. 2017. 11:51

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE Vijest ima dokument u privitku

Roditelji koji su prošle godine ostvarili pravo na poklon bon za kupovinu udžbenika sredstvima Grada Rijeke ovim putem se podsjećaju  na obvezu njihovog  povratka.

Važne informacije Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke koje se tiču podmirenja troškova marende i obroka u produženom boravku u školskoj 2017./2018. godini možete pročitati u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Troskot  datum: 5. 7. 2017. 14:21
» Arhiva naših vijesti    
 


Službena e-mail adresa škole:

ek@os-ekumicic-ri.skole.hr


MATEMATIČKA LIGA


Pano u holu


Katalog knjižnice


e-Dnevnik


Dan sigurnijeg interneta

Korisni linkovi:

https://www.csi.hr/

Centar za sigurniji internet

http://www.petzanet.hr/ 

Virtualna učionica vezana

za sigurnost na internetu

https:

//www.sigurnostnainternetu.hr/ 

Savjeti i preporuke za

neometano korištenje

internetskih usluga i zaštitu osobnih podataka. 

 


Vijesti s portala za škole

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Tražilica

Korisni linkovi

Grad Rijeka


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2013.

Ukupno: 229859
Ovaj mjesec: 3356
Ovaj tjedan: 495
Danas: 89
preskoči na navigaciju