preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Eugen Kumičić" Rijeka

Login

Službena e-mail adresa škole:

ek@os-ekumicic-ri.skole.hr

MATEMATIČKA LIGA

Pano u holu

Katalog knjižnice

e-Dnevnik

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

Komarci - edukativni film

Grad Rijeka

portali i e-novine

  

    

         

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2013.

Ukupno: 217359
Ovaj mjesec: 2343
Ovaj tjedan: 64
Danas: 64
Logo i moto škole

Ako hoćeš u životu važan biti,

u Kumičiću znanjem se okiti!

E-UČENJE

S nama i za nas

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

Portal za škole

Hrvatski obrazovni portal

Prijava na stručne skupove

eMatica

Agencija za mobilnost i programe EU

eLektire

Mail servisi

vijesti
DAN OTVORENIH VRATA“ (INFORMACIJE I KONZULTACIJE ZA RODITELJE OD PETOG DO OSMOG RAZREDA)
Mirjana Troskot / datum: 15. 11. 2017. 13:49

Poštovani roditelji,

"Dan otvorenih vrata" održat će se u četvrtak, 23. studenoga 2017. godine od 17 do 19 sati

Podsjetnik roditeljima:

Zajednički dan za informacije omogućuje da kao roditelji/skrbnici  naših učenika u istom danu razgovarate s više učitelja koji predaju vašoj djeci (pa molimo da taj dan tako i shvatite, dakle kao posjete učiteljima predavačima određenih predmeta a ne kao razrednicima).

U tablici dolje možete vidjeti raspored učionica pojedinih učitelja.

 


[OPŠIRNIJE]CUC
Mirjana Troskot / datum: 16. 11. 2017. 14:02

Carnet je institucija koja pruža informatičku potporu u obrazovnom sustavu u RH -  od osnovne škole do sveučilišta i fakulteta. Carnetova konferencija (CUC) se održava svake godine; naša učiteljica iz Informatike Mirjana Troskot imala je čast prisustvovati konferenciji, koja se ove godine održala u Dubrovniku.

A kako je tamo bilo,  reći će nam učiteljica:


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI
Mirjana Troskot / datum: 13. 11. 2017. 17:00

Naša škola obilježila je Svjetski dan ljubaznosti prigodnim plakatom kojeg je, uz pomoć učiteljice Vesne Hadžibegović, izradio A.Đ. -  učenik 5. a razreda.


[OPŠIRNIJE]VESELI KAMION
Mirjana Troskot / datum: 6. 11. 2017. 14:19

Učenik 7.b. razreda D.M. na izvannastavnoj aktivnosti Mladim tehničarima uz pomoć nacrta i učiteljice tehničke kulture izradio je kamion. 

Na ovaj način demonstrirao je svoj talent za izradu tehničke tvorevine.

Učiteljica informatike  na nastavi Robotike, s učenicima, opremit će kamion motorom.

 

Bravo!


[OPŠIRNIJE]Mali Englezi
Mirjana Troskot / datum: 3. 11. 2017. 14:23
Mali Englezi nisu zaboravili obilježiti 125.godišnjicu izdavanja prve priče o Sherlocku Holmesu. Učenici sedmih razreda istražili su lik slavnog detektiva kroz radionicu na engleskom jeziku. Učenici trećih razreda odlučili su istražiti kako je to biti Arthur Conan Doyle pa su kreirali slikovnicu, snimili se kako ju čitaju, a njihova teacher je sve pretočila u kratak film. Kako izgleda njihova video-slikovnica, pogledajte u nastavku. Film možete pogledati ovdje.

[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ „OBOJI SVIJET“
Mirjana Troskot / datum: 31. 10. 2017. 11:51

I ove smo se godine vrlo rado uključili u natječaj kreativnih radova „Oboji svijet!“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja. Natječaj je dio projekta „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ kojim se promovira tolerancija, nenasilje i mirno rješavanje sukoba među učenicima, a namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.

Naši su učenici bili vrlo vrijedni i kreativni te smo ukupno poslali 38 radova različitih kreativnih izričaja. Učenicima i njihovim mentorima želimo puno sreće u natječaju! 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA JABUKA
Mirjana Troskot / datum: 27. 10. 2017. 12:28

U srijedu 25.listopada 2017. organizirali smo tradicionalnu humanitarnu akciju darivanja jabuka štićenicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Turnić" u povodu obilježavanja Svjetskog dana jabuka. U posjetu ustanovi sudjelovali su polaznici Mladih čuvara okoliša. U ugodnom druženju s osobljem Doma učenici su saznali o djelatnosti ustanove, njezinim aktivnostima i volonterstvu kao osobnom izboru koji vodi poboljšanju života. Dogovorili smo se da ćemo proširiti zajedničku, dosad jako uspješnu, suradnju.


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJE IZ PRVE POMOĆI
Mirjana Troskot / datum: 27. 10. 2017. 12:04

U našoj je školi 16. i 17. listopada za grupu od 15 djelatnika   održana edukacija namijenjena osposobljavanju odgojno-obrazovnih radnika za osnove pružanje prve pomoći djeci i učenicima sa zdravstvenim teškoćama u skladu s potrebama učenika.

Edukacija se provodi sukladno Pravilniku o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima  u trajanju od osam sati kroz predavanja i praktični rad, pod vodstvom liječnika -  licenciranog instruktora – mr. sc.  Freda Zeidlera i Blaženke Budimir – voditeljice Odsjeka za zdravstveni odgoj  Gradskog društva Crvenog križa. 

Edukacija doprinosi stjecanju dodatnih znanja i vještina odgojno-obrazovnih radnika, ali i sigurnijem boravku učenika u školskoj ustanovi.

Uz to, za sve je djelatnike škole  dr Svjetlana Gašparović Babić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ održala edukaciju „Oživljavanje kod prestanka rada srca i disanja“.


[OPŠIRNIJE]Vremenik natjecanja i smotri u šk. 2017./2018. godini
Mirjana Troskot / datum: 26. 10. 2017. 12:20

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je u pdf formatu, a upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.


[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Mirjana Troskot / datum: 25. 10. 2017. 13:44

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji se obilježava svake godine od 15. listopada do 15. studenoga, učenici D.V. (8.a) i A.B. (7.c) rješavali su 25. listopada nacionalni online kviz za poticanje čitanja pod nazivom „Čitanje ne dolazi u pitanje“. Zadatak je bio pročitati tri knjige (Tihomir Horvat: Mali ratnik; Sanja Pilić: Pošalji mi poruku i Maja Brajko-Livaković: Milijunaši) te pristupiti rješavanju kviza koji je, uz  pitanja vezana uz sama djela, sadržavao i  pitanja kojima se željelo provjeriti koliko se učenici znaju služiti e-priručnicima budući da je ovogodišnja manifestacija posvećena i enciklopedistici.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA PREDMETNE NASTAVE
Mirjana Troskot / datum: 21. 10. 2017. 17:07

U petak, 20. listopada 2017. održana je terenska nastava za učenike od 5. do 8. razreda. Peti razredi posjetili su Trsat, 6.a se uputio na nogometni stadion na Kantridi, a 6.b na izložbu "Torpedo". Sedmaši su se odlučili za različite lokacije. Učenici 7.a posjetili su  Waldorfsku školu, 7.b je otišao u Gradsku knjižnicu na Trsatu, a 7.c u Vilu Ružić. Učenici osmih razreda uputili su se u Memorijalni centar Lipa pamti.

Vratili su se kućama puni dojmova i novih naučenih činjenica.

 


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS
Mirjana Troskot / datum: 21. 10. 2017. 17:06

U srijedu, 18. listopada 2017. u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ Opatija održano je 2. županijsko natjecanje u čitanju naglas. Nakon četverogodišnje stanke projekt je ponovo zaživio i u Primorsko-goranskoj županiji, a dio je nacionalnog projekta koji se održava u Sisku. Naša škola sudjelovala je i ove godine, a predstavljali su nas učenici D.V. (3.a.) i S.D. (7.c).

 


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI I SVJETSKI DAN KRAVATE
Mirjana Troskot / datum: 21. 10. 2017. 17:04

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate. Na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba. Naša škola obilježila je Dan kravate prigodnim plakatom kojeg su izradili učenici drugog i trećeg razreda produženog boravka.


[OPŠIRNIJE]PREVENCIJA I ALTERNATIVA
Mirjana Troskot / datum: 20. 10. 2017. 10:35

U okviru preventivnog programa ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO usmjerenog na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, policijski  službenik za prevenciju i područni kontakt-policajac su 17. i 19. listopada održali interaktivne radionice u razrednim odjelima petog i šestog razreda. Trogodišnji program zaokružit će se  roditeljskim sastankom za roditelje šestog razreda, koji će se održati 25. listopada u 17 sati.


[OPŠIRNIJE]MOGU AKO HOĆU
Mirjana Troskot / datum: 20. 10. 2017. 10:03

Učenici 4. a i 4.b razreda su, zajedno sa svojim učiteljicama, 10. i 12. listopada organizirano posjetili policijsku postaju u sklopu preventivnog programa  „Mogu ako hoću“. Sudjelovanjem u interaktivnoj radionici, koju je vodio policijski službenik za prevenciju,  učenici su mogli saznati koja su područja djelovanja policije. Ovo je prva komponenta trogodišnjeg programa „Zajedno više možemo“ čiji je cilj prevencija ovisnosti, nasilja i vandalizma.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA RAZREDNE NASTAVE
Mirjana Troskot / datum: 17. 10. 2017. 14:24

U petak, 13. listopada 2017. održana je terenska nastava za učenike od 1. do 4. razreda. Prvi razredi posjetili su PIK, drugi su posjetili Vatrogasnu postaju, treći su otputovali na Kastav, a četvrtaši su se uputili na Trsat. Dan je protekao u ugodnom druženju i raspoloženju, a obogaćeni novim spoznajama veselo su se vratili kući.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet socijalnoj samoposluzi
Mirjana Troskot / datum: 17. 10. 2017. 12:16

U petak, 13. listopada 2017.g., učenice 7.c  razreda  S.D., D.G., L.K., K.P. i A.G u pratnji vjeroučiteljice Anamarije Filipović posjetile su socijalnu samoposlugu „Kruh svete Elizabete“. Tom prigodom poslušali smo kratko predavanje o nastanku i radu socijalne samoposluge te odnijeli prikupljene proizvode, hranu i higijenske potrepštine koje su učenici na razini škole dobrovoljno donirali za potrebe korisnika samoposluge. Svaki učenik mogao se uključiti u akciju pod nazivom „Mladi protiv gladi“ donirajući jedan proizvod čime je dao vlastiti doprinos pomaganju potrebitima.

Hvala svima na prepoznavanju potrebe za učestvovanjem u ovakvim i sličnim akcijama te na dobroj namjeri i volji za pomaganjem.


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja
Mirjana Troskot / datum: 16. 10. 2017. 11:27

Europski tjedan programiranja, koji se održava od 7. do 22. listopada, slavi peti rođendan. To je društvena inicijativa koju vode volonteri koji u ulozi ambasadora Tjedna programiranja u svojim zemljama promiču programiranje, računalno razmišljanje i ostale povezane aktivnosti. Cilj inicijative je pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. I naša škola organizirala je takav događaj. Naime, zainteresirani učenici naše škole s učiteljicom informatike Mirjanom Troskot i učiteljicom  matematike Simonom Kramar okupili su se povodom tog dana. U srijedu, 11. listopada u informatičkom kabinetu bile su predstavljene 3 teme.

 


[OPŠIRNIJE]Treća godina školskog projekta Olimpijada čitanja
Mirjana Troskot / datum: 15. 10. 2017. 21:01

I ove školske godine nastavlja se školski projekt poticanja čitanja Olimpijada čitanja za učenike od 5. do 8. razreda. Kao i do prethodnih godina, učenici svakog razreda dobili su popis od pet knjiga koje mogu pročitati do sredine prosinca 2017. Tada će učiteljice Hrvatskoga jezika provjeriti čitanost i učenicima koji dokažu da su ih pročitali za 2 knjige upisati peticu iz lektire (za 4 knjige 2 petice).

Drugi će krug s novih pet naslova trajati od prosinca do kraja ožujka, a treći od travnja do lipnja. Osim nagrade u obliku petica Olimpijada čitanja ima i natjecateljski karakter – tko će pročitati najviše knjiga s popisa pridržavajući se zadanih rokova.

Čitači – sretno i uživajte!


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA
Mirjana Troskot / datum: 11. 10. 2017. 14:21

Kao i svake godine, ovog smo listopada u našoj školi  obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. U srijedu, 11.listopada  školom su se širili mirisi kruha, peciva, kolača i plodova zemlje.  Neki su radovi vrijednih ruku majki, baka, očeva pa i samih učenika bili prava umjetnička djela.

Posebno je toplo i dirljivo bilo u učionicama gdje su učenici  sa svojim razrednicima imali, već tradicionalni, zajednički doručak.

Duhovni plodovi osjećali su se u radosnom blagovanju i doživljaju.

Više slika pogledajte u fotogaleriji!

 


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA
Mirjana Troskot / datum: 9. 10. 2017. 14:14

Svake godine Primorsko-goranska županija obilježava Svjetski dan učitelja prigodnom svečanošću.

U četvrtak, 5. listopada 2015. u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja zamjenik župana  Petar Mamula i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama u školskoj 2016./2017. godini. ,,Ovo je prigoda da svim učiteljima izrazimo zahvalnost za predanost, rad i trud koji ulažu kako bi na najbolji način odgojili i obrazovali naše učenike”, rekla je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu konkuriralo je 9 ustanova, dok je za najuspješnijega odgojno-obrazovnog djelatnika konkuriralo njih 17. Izbor najuspješnijih obavilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade u povodu Svjetskog dana učitelja. Povjerenstvo je izabralo tri najuspješnije ustanove i 6 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika.

I ove je godine prepoznat rad jedne od učiteljica naše škole. Učiteljica iz matematike Irena Žagar Božičević proglašena je jednom od najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnica u Primorsko-goranskoj županiji za proteklu godinu. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Dan učitelja - Dan zamijenjenih uloga
Mirjana Troskot / datum: 9. 10. 2017. 13:36

Učenici naše škole i ove su godine u četvrtak, 5. listopada, već tradicionalno obilježili Dan učitelja. Kao i svake godine, učenici su se okušali u ulozi učitelja i tog su dana došle do izražaja vizija, misija i vrijednosti škole. U ulozi učitelja, učenici su se izvrsno snašli. Svojim su učiteljima, koji su ponovno dobili priliku sjesti u školske klupe, na kreativne i zanimljive načine pokazali kako oni zamišljaju idealne satove. Zamjena uloga pokrenuta je sa svrhom jačanja odnosa učenik - učitelj kako bi potaknuli međusobno razumijevanje.

Više slika pogledajte u fotogaleriji!


[OPŠIRNIJE]VOLIM ŽIVOTINJE
Mirjana Troskot / datum: 9. 10. 2017. 11:07

U srijedu, 4. listopada 2017. školskim dvorištem zavladali su učenici sa svojim kućnim ljubimcima – psima. Prigodan program objedinjen pod nazivom Volim životinje sastojao se od niza različitih aktivnosti.

Volonterske grupa Mali veliki učitelji, koju čine učenici pod vodstvom ravnateljice i pedagoginje, prezentirala je u sva tri odjela prvih razreda priču Kako je Don pronašao sreću. Zaključak interaktivne radionice s učenicima glasio je kako nitko ne bi smio biti sam, nevoljen i napušten te da je ljubav ono što međusobno povezuje članove obitelji te ljude i njihove ljubimce.

 


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN NENASILJA
Mirjana Troskot / datum: 4. 10. 2017. 17:22

Međunarodni dan nenasilja obilježava se svake godine 2. listopada, na dan rođenja Mahatme Gandija, jednog od vođa pokreta za nezavisnost Indije i začetnika filozofije i strategije nenasilnog otpora. Generalna skupština UN-a je 2007. godine ustanovila obilježavanje Međunarodnog dana kao priliku za “širenje poruke nenasilja”, rezolucijom koja potvrđuje “univerzalnu važnost principa nenasilja”.

Na Satovima razrednika prisjetili smo se:

Nenasilje NE znači samo ne činiti zlo. 

Nenasilje NE znači ne činiti ništa; naprotiv, to  je aktivni princip  - zauzimati se za svoja prava i prihvatljive vrijednosti, ali činiti to na način koji ne narušava tuđa.

Zapamtite,

„Zlo pobjeđuje ako dobri ljudi ništa ne čine!“ izrekao je britanski filozof Edmund Burke. 


[OPŠIRNIJE]PRUŽANJE PODRŠKE UČENICIMA MIGRANTIMA
Mirjana Troskot / datum: 4. 10. 2017. 17:20

U okviru projekta IPA 2012 „Potpora provedbi politike za integraciju migranata“ čiji je korisnik Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, 27. i 28. rujna je u Rijeci organiziran dvodnevni trening trenera na temu „Pružanje psihosocijalne podrške učenicima-migrantima u obrazovnom sustavu“.Projekt financira Europska unija, a u  ime naše škole treningu su prisustvovale ravnateljica i pedagoginja. 

U hrvatskim je školama sve više djece migranata, koja su stigla izdaleka, proživjela tegobna iskustva, dolaze iz različitih kultura i govore različitim jezicima.

Pravo na obrazovanje djece migranata je neupitno, a pomoći im integrirati ih u život škole zahtijeva dodatna znanja i vještine koje školsko osoblje najčešće nije imalo prilike ranije steći.

Treninzi su koncipirani kao mjesto susreta školskih stručnjaka i razmjene dobre prakse, kao i prilike za usvajanje nekih znanja i vještina neophodnih za rad s ovom iznimno osjetljivom učeničkom populacijom.


[OPŠIRNIJE]PRVI KORACI U PROMETU
Mirjana Troskot / datum: 29. 9. 2017. 14:18

U sklopu prometnog preventivnog programa Prvi koraci u prometu, 27. rujna 2017. godine prometni policajac posjetio je prve razrede naše škole. Cilj posjeta bio je osposobiti učenike prvih razreda, kao pješake, za što sigurnije sudjelovanje u prometu. Na kraju predavanja prometni policajac je darovao sigurnosne reflektirajuće kabanice koje bi djeca trebala svakodnevno nositi na svom putu do škole i natrag ali i u bilo kojoj drugoj situaciji kada aktivno sudjeluju u prometu. 


[OPŠIRNIJE]SUSRET U KNJIŽNICI
Mirjana Troskot / datum: 29. 9. 2017. 08:13

U srijedu, 27. rujna 2017. pozvani su svi učenici, prošlogodišnji sudionici Olimpijade čitanja na kratki književni susret kojemu je nazočila i gđa Verena Tibljaš, voditeljica Službe za koordinaciju programa Gradske knjižnice Rijeka. Gđa Tibljaš se vrlo rado odazvala našem pozivu i prisjetila se dana kada je i sama bila učenicom ove škole.

Najuspješniji čitatelji u prošloj školskoj godini D.V., A.B. i D.G. nagrađeni su knjigama.

 


[OPŠIRNIJE]GLAGOLJAŠKI ZID
Mirjana Troskot / datum: 26. 9. 2017. 12:09

Učenici 5. razreda u mjesecu rujnu obilježili su Dan europske baštine izradom Glagoljaškog zida na nastavi Hrvatskog jezika.

Svaki je učenik naučio napisati svoje ime glagoljicom te se potpisao na jednu „ciglu” Glagoljaškoga zida. Prijatelju u klupi uputili su lijepu misao napisanu glagoljicom te je pročitali pred cijelim razredom.

Razredni odjeli osmislili su slogan svoga razreda te ga ispisali na sredinu zida. Učenici 5. a razreda odlučili su se za slogan Pazi, pa shvati!, dok su učenici 5. b razreda svojim sloganom poručili Uči, puno se namuči!

 


[OPŠIRNIJE]ČA ČITALNICA
Mirjana Troskot / datum: 26. 9. 2017. 11:49

Dana  23. rujna 2017. godine naša A. M., učenica 3.a razreda sudjelovala je na susretu Ča čitalnica  na Kastvu. Pridružila se učenicima grada Rijeke i riječkog  prstena u čitanju na čakavskom narječju i time pridonijela očuvanju tradicije i našeg lijepog ČA.

 


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN MIRA
Mirjana Troskot / datum: 25. 9. 2017. 14:00

U povodu Međunarodnog dana mira, 21. rujna 2017., učenici produženog boravka 1., 2. i 3. razreda te učenici 4.a razreda prošetali su, sa svojim učiteljicama,  okolicom škole dijeleći prolaznicima papiriće s lijepim željama i pozitivnim porukama. Poruke su učenici sami osmislili i izradili nakon razgovora o tome što ih usrećuje i što im dan čini ljepšim.

Više slika pogledajte u fotogaleriji!


[OPŠIRNIJE]MATEMATIČKA LIGA
Mirjana Troskot / datum: 24. 9. 2017. 17:28

Počela je nova sezona Matematičke lige. Dana 13. rujna 2017. okupili smo se radi formiranja ekipa. Ove godine imamo devet ekipa sastavljenih od četiri učenika od petog do osmog razreda. Pravila i propozicije natjecanja  mogu se pratiti na stranici Matematičke lige. http://matematicka-liga.weebly.com/Tamo se nalaze i rezultati prvog kola koje je održano 20. rujna 2017. godine. 


[OPŠIRNIJE]„Kazališna radionica Malik Rijeka“ je započela s radom 2000. g. i bavi se kazališnom umjetnošću djece i mladih, koja objedinjuje pedagoške i umjetničke principe i metode rada
Mirjana Troskot / datum: 20. 9. 2017. 16:30

U procesu razvijanja djece i mladih jedna od vodećih uloga pripada umjetnosti. Umjetnost pomaže na putu njihova estetsko-etičkog odgoja, a osobito njihova emocionalnog života. Kazališna umjetnost kao sinteza svih vrsta umjetnosti, djeluje na razvijanje senzibiliteta i usmjeravanje na spoznaju ljepote i ispravnih vrijednosti u životu i upravo je ona koja osobito pomaže u oslobađanju spontanosti i razvijanju kreativne fantazije.           

Zbog izuzetne kvalitete rada 2011. g. smo uvršteni u prioritete i strategiju Grada Rijeke.

Naš rad podržava PGŽ, Ministarstvo kulture RH, MZOŠ, Kultura nova i Rijeka 2020

 


[OPŠIRNIJE]NAJLJEPŠI OSMIJEH
Mirjana Troskot / datum: 18. 9. 2017. 15:08

Učenici 4.a razreda  naše škole sudjelovali su u projektu "Razred najljepših osmjeha" i osvojili drugoplasirano mjesto s 85% . Naime, radi se o učenicima koji imaju najviše izliječenih i zdravih zuba. Učenici su osvojili nagradni izlet te posjet nogometašima našeg nogometnog kluba „Rijeka“. Čestitamo pobjednicima!


[OPŠIRNIJE]SVEČANI PRIJEM PRVAŠA
Mirjana Troskot / datum: 17. 9. 2017. 20:11

„Malu dvoranu“ naše škole 4. rujna 2017. g. u 17:00 sati ispunili su radosni prvoškolci. Nestrpljivi i uzbuđeni žamorili su tijekom iščekivanja početka prijema. Učenici 2. A i 2. B razreda srdačno su ih dočekali pjesmicom, recitacijama i plesom. Nakon nekoliko toplih riječi dobrodošliceuslijedila je prozivka i učenici su krenuli zajedno sa svojim učiteljicama u razrede. Crtanje, upoznavanje i osmijesi bili su tek početak njihove nove priče. 


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM UČENICIMA
Mirjana Troskot / datum: 15. 9. 2017. 11:53

Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo organizirao je u Salonu Grada Rijeke u srijedu, 13. rujna 2017. godine s početkom u 12,00 sati svečanu dodjelu  priznanja prosvjetnim djelatnicima - mentorima i učenicima koji su na državnoj i međunarodnoj razini  natjecanja, susreta i smotra u školskoj 2016./2017. godini postigli prvo, drugo ili treće mjesto. U kratkom programu nastupio je i naš učenik F.Š. govoreći monolog Naušnica kojim je nastupio na Lidranu. Priznanja je učenicima i mentorima uručio gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel. 

Našu školu predstavljali su učenici sa svojom mentoricom Ingrid Šlosar u dvjema kategorijama: F. Š. iz 8.b zbog uspješnoga sudjelovanja na državnoj Smotri Lidrano 2017. te učenici 8.b  M.G., F.Š., N.Ž. i učenica 7.c S.D. zbog sudjelovanja na državnoj Smotri projekata GOO.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE
Mirjana Troskot / datum: 22. 8. 2017. 13:06

Poštovani roditelji i učenici, obavještavamo vas da nastava počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine. Toga će dana svi razredi osim prvog imati nastavu ujutro od 8 sati.

Prvog nastavnog dana u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine učenici dolaze u školu prema sljedećem rasporedu:

RAZRED

POČETAK NASTAVE

Prvaši

svečani prijem učenika prvih razreda bit će u 17.00 sati u maloj dvorani

2. a  2. b

8.00 (od utorka u 13.30)

3. a 3. b

8.00

4. a 4. b

8.00

5. a 5. b

8.00

6. a 6. b

8.00

7. a 7. b 7.c

8.00

8. a 8. b

8.00

Učenici ulaze u školu u pratnji razrednica i razrednika.

Raspored smjena od utorka 5. rujna do kraja tjedna:

Prvi razredi:  jutarnja smjena (8.00 sati), a drugi razred  popodnevna smjena (13.30 sati).

Rad u smjenama tijekom nastavne godine:

Za učenike od trećeg do osmog razreda nastava se organizira u samo jutarnjoj smjeni.

Za  učenike prvog i drugog razreda nastava se organizira u dvije smjene.

 

PRODUŽENI BORAVAK I ŠKOLSKA MARENDA

 

Produženi boravak započinje s radom u utorak, 5. rujna 2017. godine:

- za učenike 1. razreda poslijepodne, nakon nastave

- za učenike 2. razreda ujutro, prije nastave

- za učenike 3. razreda samo poslijepodne, nakon nastave

 

Školsku marendu učenici će moći primati od ponedjeljka, 11. rujna 2017. godine.

 

Radujemo se ponovnom susretu i svima želimo uspješan početak


[OPŠIRNIJE]PRIJAVE ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK U ŠKOLSKOJ 2017./2018.
Mirjana Troskot / datum: 7. 7. 2017. 11:51

Prijave za upis u produženi boravak u Osnovnoj školi Eugen Kumičić u Rijeci u školskoj 2017./2018. godini provodit će se

 

od srijede, 23. kolovoza do utorka, 29. kolovoza 2017. godine

 

srijeda, 23. kolovoza od 8.00 do 12.00 sati

četvrtak, 24. kolovoza od 13.00 do 17.00 sati

petak, 25. kolovoza od 8.00 do 12.00 sati

ponedjeljak, 28. kolovoza od 13.00 do 17.00 sati

utorak, 29. kolovoza od 8.00 do 12.00 sati

 

 

 


[OPŠIRNIJE]SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE
Mirjana Troskot / datum: 5. 7. 2017. 14:21

Roditelji koji su prošle godine ostvarili pravo na poklon bon za kupovinu udžbenika sredstvima Grada Rijeke ovim putem se podsjećaju  na obvezu njihovog  povratka.

Važne informacije Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke koje se tiču podmirenja troškova marende i obroka u produženom boravku u školskoj 2017./2018. godini možete pročitati u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju